Celebrity

2. září 2023 16:25

David Laštovka

Životní láskou herce Vladimíra Brabce byla zpěvačka. V manželství prožili šedesát let

Style - Brabec pro web

Vladimír Brabec, od jehož smrti 1. září uplynulo šest let, patřil k nezapomenutelným českým hercům a rovněž dabérům. Když se dostal na pomyslné výsluní a stal se filmovou hvězdou, kroužila kolem něj spousta fanynek. Jeho idylickým manželstvím to ovšem neotřáslo.

Se svou o dva roky starší ženou Naděždou, která zpívala v operetě v Teplicích, se Vladimír Brabec seznámil během svého prvního divadelního angažmá v Mostě. Byla z toho velká láska, která trvala celý život. Brali se v roce 1955 po roce známosti a ještě v roce 2015 oslavili diamantovou svatbu, tedy šedesát let v manželství.

„Ženil jsem se v jednadvaceti letech a vybral jsem si nejlépe, jak jsem mohl. Nekoukal jsem na to, jestli je ta žena blondýna nebo bruneta, pro mě bylo podstatné, jaká ta žena je. Vzal jsem si brunetu a jsem s ní šťastný. Na lásku jsem měl obrovské štěstí, moje žena je dokonalá. Tím, že jsem byl poměrně dost pracovně vytížen, domácnost a všechno kolem rodiny, bylo spíše na ní. Vždycky se o všechno skvěle dokázala postarat,“ svěřil se Vladimír Brabec během života redaktorovi webu Prima Ženy.

Milovanou manželku přežil u pouhý rok

V manželství se jim narodil syn Pavel, který vystudoval FAMU a dcera Helena, jež je herečkou. Na oba byl náležitě pyšný. „Já jsem jim nikdy nemluvil do toho, co jednou budou chtít dělat. Důležité pro mě vždycky bylo, aby byli v životě šťastní. Ale musím říct, že radost z nich mám. Ty chvíle, když se všichni sejdeme a jsme pohromadě, si náramně užívám,“ sděloval herec.

Když se stal filmovou hvězdou, měl spoustu ctitelek. Manželstvím to ale neotřáslo. Rodina pro něj byla vždycky na prvním místě. „Herci jsou vždycky tak trochu víc na očích, takže některé ženy samozřejmě jisté sympatie projevovaly. Ale víte, měl jsem hodně práce. A co bylo, to už si nepamatuji,“ popisoval s úsměvem Vladimír Brabec, který svoji milovanou manželku přežil o pouhý rok. Podívejte se v úvodním videu, jak o své ženě Brabec mluvil v roce 2013.

Poslední rok prožil v sanatoriu, kde zemřel

Kvůli zdravotním problémům poslední rok prožil v sanatoriu Na Pleši na Příbramsku, kde 1. září roku 2017 ve věku 83 let zemřel.

Vladimír Brabec patřil rovněž k vynikajícím dabérům. Jeho hlasem promlouval například Sean Connery, Jack Lemmon, Roger Moore nebo Max von Sydow. V roce 1998 získal Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v oblasti dabingu. Většinu divadelní kariéry prožil v Národním divadle, hostoval také v Hudebním divadle Karlín a pražském divadle Broadway.

Sdílejte článek
Štítky láska rodina manželství svatba žena herec Teplice děti soukromí Most Sean Connery dabér Vladimír Brabec diamantová svatba Třicet případů majora Zemana Jack Lemmon

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.