Celebrity

23. srpna 2024 10:37

Michaela Vlčková

Pohřeb Alaina Delona bude soukromý. Herec bude pochován vedle svých psů

Alain Delon si naplánoval pohřeb

Slavný herec Alain Delon, který zemřel minulou neděli ve věku 88 let, bude pohřben v sobotu při skromném ceremoniálu. Nejbližší rodina se už sjíždí do francouzské vesnice Douchy, kde herec žil. Pohřben bude na svém panství poblíž svých psů, kterým tam vybudoval vlastní hřbitov.

Ikonický herec Alain Delon si nepřál, aby po jeho smrti byl uspořádán pompézní ceremoniál ani nechtěl žádnou státní poctu, která například následovala po úmrtí jeho blízkého přítele a kolegy Jeana-Paula Belmonda.

Delon si přál skromné poslední rozloučení, připomněl server France 24. Jeho přání se vyplní v sobotu 24. srpna. Pohřeb se bude konat pouze za přítomnosti rodiny a zhruba čtyřiceti hostů.

Pochovají ho se psy

Alain Delon byl obrovským milovníkem a obhájcem zvířat. Během svého života se staral o více než čtyřicet psů, svým milovaným mazlíčkům dokonce nechal postavit vlastní hřbitov a přidal i svou vlastní hrobku. Po několika odvoláních dostal oficiální povolení, že zde může být pohřben.

Pochován tedy bude na svém pozemku ve středofrancouzské vesnici Douchy po boku svých psů v kapli, kterou nechal před čtyřiceti lety vybudovat. Podle webu BFMTV se bude poslední rozloučení s Delonem, který zemřel 18. srpna, konat zhruba od páté hodiny odpoledne.

Rodina už dorazila

V panství se už nachází část Delonovy rodiny. Dva dny po hercově skonu dorazil do panství jeho třicetiletý syn Alain-Fabien Delon.

Čtěte také: Až umřu, utraťte i mého psa, přál si herec Delon. Rodina se rozhodla mu nevyhovět

Ve středu kolem poledne pak byla před panstvím viděna dcera hvězdného herce Anouchka Delon, která svému nemocnému otci byla v posledních měsících na blízku a starala se o něj.

Zatím nebyl spatřen Delonův nejstarší syn Anthony, s nímž měl Alain spory. Herec na Anthonyho podal začátkem roku stížnost, protože poskytoval rozhovory, ve kterých hovořil negativně o jeho zdravotním stavu. Napjaté vztahy panovaly také mezi Anthonym a jeho dvěma mladšími sourozenci. Předmětem hádek bylo dědictví.

Fanoušci nosí květiny a dojemné vzkazy

Delonovi fanoušci z celé země se od neděle schází před bránou jeho sídla v Douchy. Nosí tam květiny, zapalují svíčky, pokládají dojemné vzkazy, portréty ale i třeba DVD s jeho filmy.

Mohlo by vás zajímat: Zemřel herec Alain Delon. Francouzský bouřlivák zářil téměř ve stovce filmů

Přestože si Delon nepřál veřejný pohřeb, podle zahraničních médií fanoušci přeci jen budou mít možnost se s hercem rozloučit. Po sobotním soukromém obřadu by měl být uspořádán menší slavnostní ceremoniál, kde bude moci dát Delonovi poslední sbohem i veřejnost.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 10. 2024

Zařízení, na kterém jste závislí ve svém každodenním životě, může dnes náhle selhat. To vás může uvrhnout v paniku, ale nespadněte do této pasti. Zavolejte příteli, který se v těchto věcech vyzná, nebo přivolejte odborníka. V takových chvílích je nejlepší se poruchou netrápit, ale prostě ji co nejrychleji odstranit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.