Celebrity

3. února 2024 16:20

David Laštovka

Dětská hvězda Antonín Navrátil skončil s herectvím kvůli Jiřině Bohdalové. Nafackovala mu

Antonín Navrátil, který oslavil 66. narozeniny, se stal hvězdou už v dětství. Vystudoval DAMU a získal prestižní angažmá v Divadle na Vinohradech, kde působil po boku českých hereckých velikánů. Nakonec byl ale na hodinu vyhozen. Čemu se věnuje dnes?

Už odmalička byl Antonín Navrátil všestranně nadaný. Hrál na kytaru a zpíval, ve škole vynikal především v matematice. Hercem se stal díky rodičům, kteří ho v šesti letech přivedli na konkurz do chystaného televizního projektu Hledáme písničky pro děti. Porotu zaujal na první pohled a od té doby šel z role do role. Prázdniny pro něj v podstatě neexistovaly.

Čtěte také: Jana Janatová jako kráska českého filmu. Co dnes dělá dětská herecká hvězda?

V deseti letech zazářil v televizním seriálu Kamarádi, který z něj udělal hvězdu. Po škole zamířil na gymnázium a po maturitě se hodlal živit jako řidič kamionu. Tatínek s maminkou mu to ale rozmluvili a přemluvili ho, ať si podá přihlášku na DAMU. Byl přijat, k vzorným studentům ovšem nepatřil. Několikrát mu hrozil vyhazov, nakonec ale školu úspěšně absolvoval.

V soukromí štěstí neměl

Následně získal angažmá v Divadle na Vinohradech, kde působil 13 sezon. Konec byl pro něj ovšem velmi trpký. Předcházel mu konflikt se starší kolegyní, podle deníku Aha! šlo o herečku Jiřinu Bohdalovou. „Chytil jsem se s jistou hvězdou, když jsem jí cosi připomněl z dob minulých. Nechci specifikovat, o co šlo. Většina lidí to ví a ti ostatní se aspoň začnou zajímat. Nebyl jsem sám, kdo kvůli ní musel odejít. Nafackovala mi, šla za Jiráskovou a musel jsem opustit divadlo. Byl jsem tehdy jeden z prvních nezaměstnaných,“ popsal Navrátil deníku Aha!

Jiřina Bohdalová prozradila, proč přestala dabovat pohádky:

V tu chvíli na herectví zanevřel. Nastoupil ke kamarádovi do kovárny, kde pracoval jako pomocný dělník. „Byl jsem tam moc šťastný. Dělali jsme tam všechno možné, nejen kovařinu, opravovali jsme třeba i kočárky,“ prozradil Navrátil, který se do uměleckého světa nakonec přece jen po čase znovu vrátil.

Začal se věnovat dabingu, v němž se našel. Nadchlo ho to natolik, že si postupem let založil vlastní dabingovou firmu. Nejenže dabuje, ale píše i dialogy a režíruje. Na svém kontě má už několik desítek tisíc filmů. V soukromém životě příliš štěstí neměl. Ženil se dvakrát, každé manželství skončilo bolestným rozvodem a v obou se mu narodila dcera.

Sdílejte článek
Štítky výročí rodina film život narozeniny Jiřina Bohdalová herec dabing Antonín Navrátil dětská filmová hvězda

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.