Dojemné přiznání Lenčiny malé kamarádky. Kvůli alopecii ji vrstevníci šikanují

Broskev s tuňákem - Prostřeno! S28 (79)

V kuchařské soutěži se tento týden bojuje o peníze pro charitativní organizace. Jednu provozuje i Lenka Šourková, která šíří osvětu o alopecii. Vařit bude v týmu s dvanáctiletou Klárkou, která touto nemocí trpí. Její zajímavý předkrm všem vyrazí dech.

Čtvrteční hostitelka Lenka Šourková ukáže, že také umí vařit. Souboj o nejlepší menu se odehraje u její pomocnice a svěřenkyně Klárky doma. Dvanáctiletá slečna trpí alopecií, to znamená, že přišla o vlasy a veškeré ochlupení včetně řas a obočí. Nemoc u ní propukla ve dvou a půl letech. Někdy nosí paruku, ale na natáčení ji mít nebude. Na menu je Les pêches au thon a Bruschetta, hrášková polévka, citronové kuře s rýží a bezé dort.

Klárka připraví úkol týdne, kterým je vánoční sladkost. Soutěžící zarazí francouzský název předkrmu a jen zdánlivě tuší, co asi bude k jídlu. Lenka se potrápí přípravou dezertu. Ne, a ne se podařit. Těsto bude dělat natřikrát a dojde i na rady po telefonu. Pak zjistí, že nejspíš přešlehala bílky a dort bude dokončovat přímo před hosty, zatímco budou malovat kolibříky na čepice při zábavě. Jak vpodvečer na obrazovce a na prima+ uvidíte, dámy budou docela kreativní. Čepice poté putují potřebným s alopecií.

Podívejte se na video, ve kterém Klárka promluví o životě s alopecií:

Paruku si bere kvůli svému okolí

Soutěžící budou překvapené, že je s Lenkou tento večer Klárka. Jelikož ale každá z dam měla v Prostřeno! nějakou pomoc, je to vlastně přirozené vyústění situace. Bezprostřední dívka si získá sympatie všech. U stolu jim vysvětlí, proč na talíř dostali kompotovanou broskev s tuňákem. Je to belgická specialita, která se podává na silvestra. Anička si při předkrmu vzpomněla na kuřecí plátek s broskví z devadesátých let. Překvapilo ji však, že jí kombinace tuňáka s ovocem chutná.

Na šmejdění pozve Klárka soupeřky do svého pokojíčku, kde se jim ukáže v paruce. „Mně přijde mnohem kouzelnější bez vlásků s jiskrnýma očima,“ myslí si Pavlína Saudková. Ilona Mančíková s Annou Marešovou si také myslí, že je Klárka krásná i bez vlasů. U stolu se Klárka svěří s tím, že do společnosti paruku nosí. Je to hlavně kvůli reakcím okolí. Na nějaký kroužek si ji bere, na některý ne, podle dětí, které tam jsou. „Děti z minulé školy bydlí poblíž, jsou zlé a pořád si dovolují,“ vysvětluje Klárka. Ostatní to velmi mrzí a Anička je překvapená. Měla pocit, že šikana už přece v dnešní době nemá ve společnosti místo. Jak štědré bude dnešní hodnocení? Ilona s Aničkou si s čísly pěkně pohrávají. Dají dnes opět víc než deset bodů?

Přispíváte na charitu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.