Dojemný životní osud i podezírání z taktiky. V Prostřeno! se bude hodnotit přísně

Chyby – Prostřeno! XXVI (11)

Tento týden bude opravdu napínavý. U ploten a hrnců a také u slavnostně prostřených stolů se v repríze pořadu sejdou účastníci z Kraje Vysočina. Jak jim jejich snažení půjde od ruky? Komu se bude dařit, kdo nebude stíhat a kdo na co zapomene? Celou soutěží zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava dobroty z jogurtu.

Kdo si úkol týdne usnadní a kdo ho naopak vezme z gruntu a ještě vysvětlí, že ho udělal jen on? Soutěž amatérských kuchařů bude zajímavá od prvního shánění surovin až k poslednímu servírování dezertu. Kromě skvělých jídel se můžete těšit i na zábavu, která bude mít grády, ale nebude nouze ani o napětí. Týden bude plný výzev i překvapení. Sledujte v úterý 2. ledna hned dvě epizody za sebou od 16:50 a poté každý všední den v 17:50.

Pondělí: Růžena (41), kterou do pořadu přihlásila dcera, se svěří se svým nelehkým životním údělem

Růžena je na nemocenské dovolené. Vyrůstala v dětském domově Hora sv. Kateřiny, kde byla do 18 let. Poté se provdala do Jirkova za bývalého manžela, se kterým má dvě úžasné děti Markétu (21 let) a Jiříka (18 let). Po sedmi letech manželství se rozvedla a s dětmi se odstěhovala do Mostu. V Mostě žila deset let a pracovala jako uklízečka v nemocnici. Poté potkala nového partnera, se kterým má dceru Emičku (5 let). Vztah s partnerem je komplikovaný a nežijí společně. Růžena připraví domácí bagetku s avokádovou pomazánkou, opečenou slaninou a vejcem, jako polévku kachní vývar se sýrovými noky a také hlavní chod bude z kachny – kachní prsa s povidlovou omáčkou a jasmínovou rýží a nakonec perník mojí Markétky. Hosté později litují, že Růžena nevsadila na romskou kuchyni. Bývali by ji rádi ochutnali. Od prvního bodování bude jasné, že tenhle týden se u stolu sejdou nároční hosté. Večer ale bude probíhat v příjemné atmosféře a Růžena povypráví o svém ne vždycky jednoduchém životě.

Úterý: Asistentka Michaela (28) plánuje svatbu a přihlásila se sama, působí jako tichá voda a nesnáší taktiky

Výhra pro ni není prioritou, i když takovou sumu jen tak člověk na zemi nenajde. Jako zábavu si pro své hosty připraví plastové kelímky naplněné vodou, seřazené za sebou. Do prvního kelímku se dá pingpongový míček a soutěžící se snaží jej foukáním dostat až do posledního kelímku. Každý by jel dvě kola a nejrychlejší čas vyhrává. Soutěžní jídla si vybrala, protože je má ráda. Vše jsou to jídla, která umí, věří si v jejich přípravě a zároveň mohou být pro hosty nevšedním zážitkem. Pokud by vyhrála, část peněz by rozdělila mezi soutěžící a zbytek by asi investovala do svatby. Míša překvapí českou kuchyní, kterou odlehčila moderními prvky – nachystá grilovaný sýr halloumi na salátku, kuřecí vývar, svíčkovou na smetaně a sorbet se šumivým vínem. Míša by ráda vyhrála, plánuje totiž svatbu s partnerem a peníze by putovaly právě na ni. Dokáže si vyvařit vítězné body? A vyjde sázka na svíčkovou? Přece jen je Míša mladá hostitelka, bude mít dost zkušeností, aby oslnila své hosty u stolu?

Středa: Maminka na rodičovské dovolené Ingrid (40) o účasti v pořadu přemýšlela asi deset let, teď přišla vhodná chvíle

Těší se na nový zážitek a zpestření běžného života na mateřské. Jak si stihne poradit s úkolem týdne? A nerozhodí ji právě příprava jogurtové lahůdky? To vše zjistíte při velice zajímavém setkání už ve středu. O hostech se dozvíte více, než jste si mysleli. Ingrid si to chce zkusit a něco si dokázat. Pokud by vyhrála, peníze by použila na pokoj pro syny a na svatební cestu. Ingrid sází na domácí kuchyni, když nachystá jemnou játrovou paštiku s cibulovým chutney, zeleninovo-česnekový krém s krutony, plněnou kuřecí kapsu, americké brambory, česnekový dip, jarní salátek a jako dezert mini Pavlovu. Ingrid si ale moc nevěří. Zato její hosté od ní mají veliká očekávání. Podaří se je Ingrid nakonec naplnit? Podle někoho totiž naservíruje syrový dezert. Po středečním večeru bude jako taktička v podezření Veronika.

Čtvrtek: Kadeřnice Veronika (30) dostala účast v soutěži jako dárek ke 30. narozeninám od sester

Pokud by vyhrála, jela by s rodinou na dovolenou. Jako zábavu si připraví pletení copů na umělých hlavách. Jídla pro menu si vybrala, protože jsou u ní doma oblíbená a často je vaří. Bude muset soupeřům vysvětlovat zalívanku. Tedy co se pod názvem této polévky ukrývá. Komu bude chutnat a komu ne? Sama o sobě tvrdí, že je extrovert. Má ráda plný dům lidí, které může pohostit. Připraví avokádové guacamole s bagetkou, polévku zalívanku, dále krůtí roládu se špenátovými bramborami a nakonec dort s mascarpone. Na papíře bude menu hostům připadat obyčejné. Zaujme je na talíři? A bude se líbit kadeřnická zábava, při níž se někdo snadno zaplete? Dívejte se už ve čtvrtek, jak si domnělá taktička povede.

Pátek: CEO Martina (28) do pořadu přihlásila kamarádka po jednom veselém posezení

Zkusil si prý devatero profesí. Pracuje u svého kamaráda v online obchodě, který se postupem času rozrostl, a tak se přestěhovali z Brna do Prahy. Martin tráví většinu času v Praze a do Jihlavy jezdí na víkendy za rodinou a přáteli. Má dva sourozence – bratry/dvojčata, kteří jsou o tři roky mladší. Martin má rád dobré jídlo a pití a nejraději je ve společnosti dobrých přátel. Těsně před účastí v soutěži se dozvěděl, jak funguje želatina. Jaký bude kuchař, když se přihlásil z hecu? Martinovo menu není nijak složité. Slibuje opečený toust s domácí pomazánkou, dýňovou polévku, kuřecí paličky se zeleninou a šťouchaným bramborem a smetanové pokušení. Děvčata jsou zvědavá, jak si jediný muž poradí se svou hostitelskou úlohou. Martin je jim příjemný a těší se k němu. I když hostitel tvrdí, že nevaří.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Chutney, cheesecake, bruschetta. Umíte správně přečíst názvy zahraničních jídel?

1 11 Cheesecake je oblíbený:

2 11 Cheesecake se správně čte?

3 11 Amuse bouche je:

4 11 Jak se čte amuse bouche?

5 11 Když si objednáte chateaubriand, dostanete:

6 11 Focaccia je:

7 11 Jak se čte focaccia?

8 11 Jaký kus masa si objednáváte v případě entrecôte?

9 11 Chutney je:

10 11 Základem salsy guacamole jsou:

11 11 Jak se čte bruschetta?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Sdílejte článek
Štítky Prostřeno! recepty taktika trapasy bydlení FTV Prima vaření Vysočina

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.