Celebrity

4. května 2024 06:00

David Laštovka

Dominika Hašková: Odpoutat se od rodičů bylo to nejlepší, říká. Nyní je single

Dominika Hašková, dcera legendárního hokejového brankáře Dominika Haška, oslavila 29. narozeniny. Na rozdíl od svého otce si vybrala umělecký obor a věnuje se zpívání. V rozhovoru pro web Prima Ženy promluvila také o svém soukromí.

Poprvé jste na sebe výrazněji upozornila v soutěži Česko Slovensko má talent, kde jste se dostala až do finále. Jak na to vzpomínáte?

Upřímně si na to už tolik nevzpomínám, protože je to hodně dávno. Za tu dobu se v mém životě událo hodně jiných věcí, které se týkají hudby. Jednou za čas se stane, že mi někdo připomene nebo pošle video, kde jsem zpívala Hallelujah. Je zajímavé vidět, jak jsem se za ty roky posunula. Byla to fajn zkušenost, vzpomínám pozitivně, ale opravdu už si moc nepamatuji.

Bylo u vás odmalička jasné, že budete zpěvačka?

Jako malá jsem měla i jiné zájmy, ale asi od třinácti let jsem věděla, že chci jít studovat hudbu a věnovat se jí.

Podporovali vás v tom vaši rodiče?

Ano. Nikdy jsem necítila tlak od rodičů, abych šla na specifický obor. Měla jsem štěstí a jako dítě si vyzkoušela několik sportů a hudebních nástrojů. Od těch mých třinácti let ale bylo jasné, že se budu věnovat zpěvu. Rodiče jsou hlavně rádi, že dělám to, co mi dělá radost.

Žila jste v USA, studovala v Anglii, uvažovala jste někdy o tom, že byste se v zahraničí usadila natrvalo?

Určitě ano. Momentálně jsem ale šťastná v Praze, mám tu kapelu, ale vždycky jsem otevřená žít jinde. Beru to hodně spontánně.

Pobyt v Anglii, kam jste odcestovala v devatenácti letech, vám prý otevřel oči, co se týče vnímání těla. Můžete prozradit jak?

Celkově si myslím, že je fajn se s dospělostí odpoutat od rodičů a pokusit se žít sama a za mě ještě lépe v místě, kde o tobě nikdo nic neví, prostě žít svůj vlastní nový život.  V Anglii jsem rozhodně měla víc prostoru najít svoji identitu a naučila jsem se spoléhat sama na sebe. Ta samostatnost mě přivedla do situace, kdy jsem musela poslouchat svoje tělo víc, zjistit, jak se chci stravovat, jak se chci oblékat...

Před dvěma lety jste se svou skupinou We Are Domi reprezentovala Českou republiku v hudební soutěži Eurovize, kam jste postoupila až do finále. Posunulo to vaši uměleckou kariéru dál?

Rozhodně posunulo. Jako mezinárodní kapela, česko-norská, zpívající v angličtině, jsme vždy měli cíl, abychom získali posluchače i v zahraničí. Kvůli Eurovizi máme fanoušky po celém světě a jsme za to velmi vděční. Před Eurovizí jsme byli jen studentská kapela v Británii, kde jsme hráli někdy i jen za pivo. Teď máme poptávky hrát na festivalech a super akcích.

Můžete prozradit, jestli jste momentálně zadaná?

Nejsem.

Rodina, děti, to vás zatím neláká?

To se moc plánovat nedá, v budoucnu asi ano.

Jak oslavíte narozeniny?

Tenhle rok neplánuji žádnou party. Jen si dám s kamarády piknik a zahrajeme si třeba karty. Nic extra. Asi to víc pořeším příští rok, kdy mi bude třicet.

Co vás v nejbližší době čeká?

Aktuálně se chystáme na festivalovou sezónu, hrajeme například na Metronome festivalu. A samozřejmě ve studiu nahráváme novou hudební tvorbu, občas i společný songwriting s jinými umělci. Plánujeme hrát také mimo Česko, ale zatím nemohu prozrazovat. Teď mě hlavně čekají letní koncerty, na které se extrémně těším. Všechny moje aktivity se rozhodně točí kolem kapely We Are Domi.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.