Celebrity

30. dubna 2024 17:35

David Laštovka

Jaroslavu Duškovi zemřela na rakovinu matka i prarodiče. Syn má pět dětí se třemi ženami

Dušek stále vzbuzuje emoce

Herec Jaroslav Dušek, který slaví 63. narozeniny, je známý svými svéráznými názory a neobvyklým přístupem k životu. Jaké je soukromí herce, kterého nejvíce proslavila postava učitele Saši v komedii Pelíšky?

Jaroslav Dušek žije už téměř 40 let ve spokojeném manželství s Ivetou, která je ředitelkou Divadla Kampa. „Během těch let jsme samozřejmě narazili na různé pohledy, kdy jsme něco museli vylaďovat, ale žádné větší krize nebyly,“ prozradil herec v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Mají spolu dvě děti – dceru Agátu a syna Martina – a od nich už celkem sedm vnoučat. „Syn má pět dětí se třemi partnerkami, takže je takový košatý otec,“ poznamenal Dušek.

Svérázný herec a mistr improvizace má tak trochu svůj vlastní svět. Velmi alternativní, pro někoho možná až trochu podivínský. Rád chodí bos, ordinuje si týdenní pobyty ve tmě, drží pravidelně dvacetidenní hladovku, zásadně jí pouze jedenkrát denně a od roku 1991, kdy poprvé přešel přes žhavé uhlíky, nepolyká žádné léky. Před rokem šokoval svým výrokem o tom, že rakovina je volbou lidí, kteří nenávidí život. Na tuto nemoc přitom zemřela jeho maminka, babička i dědeček z matčiny strany.

Evu Holubovou v Pelíškách děsil v postelové scéně

Mezi Duškův nejslavnější film patří Pelíšky, v nichž ztvárnil postavu učitele Saši Mašláně. V roli improvizoval a do scénáře přinášel vlastní nápady. Například hlášku „Přicházím s nabídkou kvalitního sexu“ vymyslel on. Herečka Eva Holubová dodnes s úsměvem vzpomíná na jejich slavnou postelovou scénu.

Čtěte také: Nebyla jsem schopná vyslovit slovo „prcat“, vzpomíná Holubová na natáčení Pelíšků

„Točila se na první dobrou. Pár dní předtím jsem se ptala režiséra Jana Hřebejka, kam daleko přitom máme až zajít, a on odpověděl, že záleží na tom, kam Duška pustím. Ten hned pohotově zareagoval, že půjde jenom na krajíček. To mě teda zarazilo, takže když přišel den D, z domova jsem si na sebe vzala dvoje spoďáry, protože jsem si nebyla jistá, jestli ty jedny ze mě neserve. Říkala jsem si, že když bude rvát i ty druhé, budou to muset stopnout,“ líčila Holubová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

„Ještě předtím, než jsme tu scénu začali točit, Dušek si začal chystat ten gauč. Skákal na něm a já si říkala, že jestli bude takhle za chvíli rajtovat i na mně, tak to teda potěš. Doběhla jsem ještě do šatny a narvala na sebe stahovačky, co tam měla kolegyně. Jarda mě hned uklidnil, abych se nebála, že má kondom. Když se začalo natáčet, všechno to byla improvizace,“ zavzpomínala s úsměvem herečka.

Co všechno Eva Holubová prozradila ze zákulisí natáčení Pelíšků v talkshow Honzy Dědka?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.