Celebrity

10. října 2023 10:29

redakce Prima Ženy

Anička Slováčková už Duškovi věřit nemůže. Rázně odmítla jeho názory na rakovinu

Anička Slováčková děkuje za pomoc

Nedávná skandální slova herce Jaroslava Duška (62) o rakovině, ač byla médii mnohdy vytržena z kontextu, narážela na nepříjemnou a citlivou věc. A sice že rakovina je svým způsobem volba, kterou člověk může ovlivnit svým přístupem k životu a k sobě samému. K jeho tvrzení se nyní vyjádřila i Anna Julie Slováčková (28) – jako někdo, kdo s rakovinou už podruhé svádí nelítostný boj.

Zpěvačka Anička Slováčková (28) minulý týden šokovala veřejnost zprávou, že se jí vrátila zákeřná nemoc. Dříve rakovinu prsu porazila, nyní se jí však usadila na plicích, o čemž se dozvěděla náhodou i díky svému živému snu.

Když se s rakovinou mladá zpěvačka potýkala poprvé a po dvou letech opravdu zvítězila, přikládala velkou váhu pozitivnímu myšlení. Proto před několika měsíci s tvrzením herce Jaroslava Duška v některých věcech souhlasila, například v tom, že psychika v léčbě velmi pomáhá. Nyní ale pro magazín Téma uvedla, že už tomu nevěří.

Slova Jaroslava Duška

„Člověk to svou silou může otočit, když chce,“ uvedl známý herec v rozhovoru s moderátorem Čestmírem Strakatým. „Myslím, že umřeli na to, že nenávidí život. To vím. Ten člověk nemá rád život, nemá rád sebe. To, že někdo říká, že chce žít, neznamená, že to chce, protože když se díváte na to, jak žije, tak přece vidíte, jestli to chce, nebo ne,“ šokoval Dušek myšlenkou, že si lidé za rakovinu mohou sami. Následně se spustila lavina reakcí a otázek, co nebohé onkologicky nemocné děti – také si za svou nemoc mohou samy?

Čtěte také: Vítězka talentové soutěže Patricia Janečková v 25 letech podlehla rakovině

Po aktuální zkušenosti už to Anička Slováčková vidí jinak a se slovy herce se neztotožňuje. „Pokud jsem předtím váhala nad tím, co ohledně rakoviny v létě rozpoutal rozhovor s Jaroslavem Duškem, teď už ničemu z toho nevěřím. Je to prostě nějaké debilní nařízení shora, nebo možná zdola. Někdo prostě hodil kostkou a určil, kdo bude nemocný a kdo zdravý,“ vyjádřila se pro magazín Téma.

Ona i její otec Felix Slováček se v posledních dnech vyjádřili, že cítí nejen strach, ale i obrovský vztek. Přesto Anna Slováčková opět nachází sílu i na to, aby podporovala všechny ostatní v jejich boji nejen proti rakovině, ale i dalším hrůzám, které jim ztěžují život. „Chtěla jsem vám všem poděkovat za neuvěřitelnou podporu, kterou jste mi vyjádřili. Je to neskutečné. Hrozně mě to dojímá a nevím, co říct. Takže nejlepší bude říct jen ‚Děkuju‘. To dáme. Všichni, kdo teď prožíváme nějakou cestu osudu, to zvládneme,“ řekla s úsměvem ve videu zpěvačka, která je pro svou bojovnost leckomu inspirací.

Felix Slováček se v pořadu Showtime svěřil, jak celou situaci vnímá:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.