Celebrity

6. října 2023 12:20

Eliška Reiglová

Annu Slováčkovou na rakovinu upozornil živý sen. Podobné vize u ní nejsou výjimečné

Slováčková potvrdila, že se jí vrátila rakovina

Zpěvačka Anna Julie Slováčková (28) se v těchto dnech vyrovnává se zprávou, o níž doufala, že už si ji nevyslechne. Vrátila se jí rakovina a po křtu své nové desky se rozhodla začít podstupovat léčbu, aby zákeřnou nemoc i podruhé porazila. Přiznala, že na nemoc přišla díky ošklivému živému snu. V jeho důsledku se dostala k lékařce, která v tom, co jiní měli za reflux, objevila něco vážnějšího.

Zpěvačka Anna Julie Slováčková v minulosti prodělala rakovinu prsu a svůj boj s nemocí sdílela i na sociálních sítích, kde se stala oporou pro další ženy procházející podobným soubojem. Po křtu své nové desky se rozhodla fanouškům na Instagramu sdělit, že rakovina se jí vrátila a že ani tentokrát jí nic nedaruje. Začala podstupovat léčbu a hodlá ji znovu porazit.

„Rakovina je zpátky, tentokrát na plicích. Asi mi to stále úplně nedochází. Od okamžiku, kdy mi to lékaři potvrdili, jsem měla největší strach z toho, že se mi to nepodaří utajit do našeho křtu. Na zahájení léčby jsme se shodli hned den po křtu, abych nebyla ve stresu, že mi bude špatně nebo že se to tím spíš prozradí,“ řekla Slováčková v rozhovoru pro časopis Téma.

Čtěte také: Samovyšetření prsou provádějte každý měsíc, radí odborníci. Podívejte se na videonávod

Varovný sen

Aničce Slováčkové je teprve 28 let a už má za sebou jeden těžký souboj s rakovinou. Víc než o sebe má ale strach o rodiče, a tak, když se jí na jaře letošního roku zdál nepříjemný sen, rozhodla se okamžitě zalarmovat svého otce Felixe Slováčka. Paradoxně ji tento sen týkající se jeho zdravotního stavu nakonec dovedl ke zjištění, že nemocná je ona sama.

„V květnu se mi zdál hodně živý sen, že má táta něco s plícemi. Hned druhý den jsem mu volala, aby si co nejdřív došel na vyšetření. Díky tomu vlastně našel jednu skvělou paní doktorku, ke které jsem pak šla i já, protože mě už nějakou dobu trápil kašel. Byla jsem na všech možných prohlídkách a vždycky mi řekli, že jde o reflux. Až tahle paní doktorka přišla na to, že mám nález na plicích,“ prozradila s tím, že podobné sny u ní nejsou ničím výjimečným.

„Jeden z prvních byl o tsunami. Bylo mi nějakých osm, devět. Šla jsem za mámou s tím, že se mi zdálo o obrovské vlně, že tam byla spousta lidí, kteří křičeli, byli zranění, polámané stromy a tak. Ten den večer byly zprávy plné toho, že tsunami zasáhla Thajsko a Srí Lanku. Pak to byla ještě spousta dalších drobností. U těch globálních věcí si to moc nedokážu vysvětlit, ale u těch osobních myslím, že prostě funguje podvědomí,“ uvedla mladá umělkyně s tím, že kdyby se jí zdálo o vlastní nemoci, sen by přešla, ale strach o tátu jí nečinnost nedovolil.

Druhý souboj

Anička Slováčková si bulky v prsu nahmatala už v roce 2016, tehdy šlo o nádor nezhoubný. Rakovina prsu jí byla diagnostikována v roce 2019, absolvovala kvůli ní sérii chemoterapií a také operaci. Kromě vlasů přišla v důsledku nemoci a léčby také o obočí, o všem ale otevřeně hovořila nejen na sociálních sítích, čímž šířila osvětu a pomáhala mladým ženám s podobnými obtížemi. Nyní je pro ni nicméně diagnóza horší.

„Jednak už vím, co všechno to obnáší, a jednak je to prostě podruhé, finální věc. Ale věřím, že jak jsem to zvládla poprvé, zvládnu to znovu. Jenom mě strašně štve, kolik lidí, kteří moji cestu léčby sledovali, teď bude vyděšených. Dala jsem jim naději, a teď tohle. Vím, jak je psychika mocná, vím, že to zní hrozně, ale jeden z důvodů, proč jsem se bála zveřejnění, je ten, že jim přinesu zklamání,“ přiznala. Také tak trochu tuší, co za návratem nemoci stojí.

„Lékaři mi řekli, že typ rakoviny, se kterou jsem se léčila, se bohužel vrací často. Těžko říct, proč přesně je to zpátky. Paní doktorka mi taky řekla, že návrat rakoviny může vyvolat i nějaký velký pokles imunity, třeba těžká chřipka. Já jsem takovou velkou chřipku měla. Vysoké horečky, strašný kašel, nemohla jsem dýchat. Úplně mě zničila, dostávala jsem se z ní měsíc,“ vysvětlila.

Léčba a kariéra

Zpěvačka a herečka v tuto chvíli neví, co přesně může očekávat. „Zase mám chodit na chemoterapie. Nevím, co přesně to tentokrát bude obnášet, jsem na začátku. A jak moc mi to zasáhne do života, je taky ve hvězdách. Budu se snažit pracovat i nadále, ale volna mám naplánováno už spousty, abych se na léčbu co nejvíce soustředila,“ uvedla.

Na svou práci v tuto chvíli zanevřít nehodlá a doufá, že vše zvládne. „Napadlo mě, že mi to třeba má ukázat, abych se na zpívání a herectví, na celou uměleckou dráhu vykašlala, protože dělat tuhle profesi s mojí diagnózou je prostě nanic. Ale všechno jde. Věřím, že to nějak půjde i teď. A když ne, svět se nezboří,“ dodala statečná Anna Slováčková.

Anna Slováčková pokřtila desku, nemoc mezitím tajila:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.