Celebrity

28. října 2024 12:49

redakce Prima Ženy

Dva roky po smrti Hany Zagorové se našly utajené nahrávky

Dva roky od úmrtí legendární zpěvačky Hany Zagorové (†75) dostanou její fanoušci dárek. V jejím šuplíku se totiž našly dvě nové písně. Jde o songy Moře a Já lásku znám.

Tajné nahrávky vyjdou na albu s názvem Československý šanson. Fanoušci Hany Zagorové tak poprvé uslyší neznámou rozhlasovou nahrávka Moře, kterou zpěvačka nazpívala v roce 1966.

Hudební vydavatel Tomáš Padevět chtěl vydat album archivních nahrávek Hany Zagorové už loni. Ale nakonec se to nepovedlo. Byly problémy kolem autorských práv.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Štefan Margita popsal odcházení Zagorové: Poslední, s kým mluvila, byl Standa Hložek

„Štefan Margita jako dědic původně souhlasil. Když jsem už měl rozjednané licence nahrávek a zakoupené fotografie od dvou fotografů, odepsal mi, že Hanu Zagorovou může vydávat jen Supraphon,“ vysvětlil Padevět pro deník Aha!

Hanu Zagorovou nemůže bez souhlasu vydávat ani Multisonic. Nakonec se podařilo prosadit alespoň dvě nahrávky z počátků kariéry oblíbené zpěvačky. Pro posluchače se tak chystá unikátní zážitek.

Margita promluvil o tom, jak Zagorová bojovala o život:

Sdílejte článek
Štítky moře smrt hudba celebrity Supraphon Hana Zagorová Štefan Margita Karel Vágner Aha! umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Multisonic

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 10. 2024

Máte silné sebevědomí. Přebíráte kontrolu nad situacemi, místo abyste ji nechali převzít někým jiným. Tento pocit nezávislosti a sebedůvěry však může ohrožovat ostatní lidi. Někteří se cítí bezpečně, když vědí, že se na ně spoléháte. Je to jeden z těch dnů, kdy můžete pocítit několik bolestí růstu, protože se měnící se osobnost střetává s pohodlnými vzorci chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.