Celebrity

26. srpna 2023 06:30

David Laštovka

Hana Zagorová vlastnila letní sídlo ve Španělsku. Do druhého domova létala jen s kabelkou

Od smrti nezapomenutelné české zpěvačky Hany Zagorové, která zemřela v 75 letech, uplynul 26. srpna 2023 rok. Se svým manželem, operním pěvcem Štefanem Margitou, několikanásobná česká slavice vlastnila luxusní byt v Praze, ale i letní sídlo ve španělské Malaze, kam velmi ráda jezdívala.

Hana Zagorová, která v kategorii zpěvačka získala v letech 1977 až 1985 devět Slavíků v řadě, nazpívala přes 900 písní a byla držitelkou mnoha platinových i zlatých desek, milovala slunce a moře. I proto si s milovaným manželem Štefanem Margitou pořídila byt ve španělské Andalusii, konkrétně v Malaze, který se stal jejím druhým domovem. Do prosluněné destinace se zamilovali na první pohled.

Čtěte také: Hana Zagorová hrob zakoupila dávno před svým odchodem. Urnu doma střežil Margita

Byt v přímořském letovisku považovala za ohromnou výhodu. „Hlavní pro mě je, že nemusím na dovolené pořád balit a vybalovat kufr. Mám v Malaze druhou domácnost. Můj sen byl někam letět jen s kabelkou, tak to dnes dělám. Neberu si s sebou nic, ani kartáček na zuby,“ svěřovala se Hana Zagorová v rozhovoru pro MF DNES.

Letní sídlo u moře si nemohla vynachválit. „Ráno vstaneme, jdeme se vykoupat, na trhu koupíme kilo krevet, které ugrilujeme k obědu, chvíli si lehneme, zase se jdeme koupat, pak na procházku, do obchodů. Opravdu ideální odpočinek,“ vyprávěla nadšeně.

Margitu jí předpověděla Helena Růžičková

Tamní klima a vlhko manželům dělalo dobře i na jejich hlasivky. „Jsme tu moc šťastní a spokojení. Malaga se nám nikdy neokouká, milujeme ji,“ říkávala zpěvačka. Životní lásku v podobě Štefana Margity jí předpověděla herečka Helena Růžičková, která údajně měla věštecké schopnosti.

Mohlo by vás zajímat: Helena Růžičková si vlastní smrt předpověděla na den přesně

Když Haně bylo 24 let, sdělila jí, že pravou lásku pozná až ve 46 letech a že to také bude zpěvák, ale ne Čech. A skutečně se tak stalo. Přesně v tomto období jí do cesty vstoupil slavný operní pěvec ze Slovenska. V roce 1992 si ho vzala za muže a byla s ním šťastná až do konce života. Více se o jedinečné zpěvačce dozvíte v sobotu od 19:55 na Primě ve speciálním vydání pořadu Showtime s názvem Rok bez Hanky, v němž na výjimečnou Hanu Zagorovou zavzpomínala celá řada slavných osobností.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.