Celebrity

26. srpna 2023 06:30

David Laštovka

Hana Zagorová vlastnila letní sídlo ve Španělsku. Do druhého domova létala jen s kabelkou

Od smrti nezapomenutelné české zpěvačky Hany Zagorové, která zemřela v 75 letech, uplynul 26. srpna 2023 rok. Se svým manželem, operním pěvcem Štefanem Margitou, několikanásobná česká slavice vlastnila luxusní byt v Praze, ale i letní sídlo ve španělské Malaze, kam velmi ráda jezdívala.

Hana Zagorová, která v kategorii zpěvačka získala v letech 1977 až 1985 devět Slavíků v řadě, nazpívala přes 900 písní a byla držitelkou mnoha platinových i zlatých desek, milovala slunce a moře. I proto si s milovaným manželem Štefanem Margitou pořídila byt ve španělské Andalusii, konkrétně v Malaze, který se stal jejím druhým domovem. Do prosluněné destinace se zamilovali na první pohled.

Čtěte také: Hana Zagorová hrob zakoupila dávno před svým odchodem. Urnu doma střežil Margita

Byt v přímořském letovisku považovala za ohromnou výhodu. „Hlavní pro mě je, že nemusím na dovolené pořád balit a vybalovat kufr. Mám v Malaze druhou domácnost. Můj sen byl někam letět jen s kabelkou, tak to dnes dělám. Neberu si s sebou nic, ani kartáček na zuby,“ svěřovala se Hana Zagorová v rozhovoru pro MF DNES.

Letní sídlo u moře si nemohla vynachválit. „Ráno vstaneme, jdeme se vykoupat, na trhu koupíme kilo krevet, které ugrilujeme k obědu, chvíli si lehneme, zase se jdeme koupat, pak na procházku, do obchodů. Opravdu ideální odpočinek,“ vyprávěla nadšeně.

Margitu jí předpověděla Helena Růžičková

Tamní klima a vlhko manželům dělalo dobře i na jejich hlasivky. „Jsme tu moc šťastní a spokojení. Malaga se nám nikdy neokouká, milujeme ji,“ říkávala zpěvačka. Životní lásku v podobě Štefana Margity jí předpověděla herečka Helena Růžičková, která údajně měla věštecké schopnosti.

Mohlo by vás zajímat: Helena Růžičková si vlastní smrt předpověděla na den přesně

Když Haně bylo 24 let, sdělila jí, že pravou lásku pozná až ve 46 letech a že to také bude zpěvák, ale ne Čech. A skutečně se tak stalo. Přesně v tomto období jí do cesty vstoupil slavný operní pěvec ze Slovenska. V roce 1992 si ho vzala za muže a byla s ním šťastná až do konce života. Více se o jedinečné zpěvačce dozvíte v sobotu od 19:55 na Primě ve speciálním vydání pořadu Showtime s názvem Rok bez Hanky, v němž na výjimečnou Hanu Zagorovou zavzpomínala celá řada slavných osobností.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.