Celebrity

24. srpna 2023 11:05

David Laštovka

Hana Zagorová hrob zakoupila dávno před svým odchodem. Urnu doma střežil Margita

Pocta Haně Zagorové

Jako by tušila, že se konec blíží... Hana Zagorová si deset let před svým odchodem vybrala místo posledního odpočinku a na Vyšehradě zakoupila hrob, do kterého přestěhovala urny svých rodičů. Urnu s ostatky legendární zpěvačky střeží vdovec Štefan Margita.

Od smrti nezapomenutelné české zpěvačky Hany Zagorové, která zemřela ve věku 75 let, už 26. srpna uplyne rok. Ještě před svou smrtí učinila rodačka z Petřkovic u Ostravy důležité rozhodnutí. Na pražském Vyšehradě za 300 tisíc korun zakoupila hrobku a přestěhovala do ní urny svých milovaných rodičů.

„Jelikož nemáme se Štefanem děti, museli jsme se o to postarat sami. Nikdo jiný to za nás nerozhodne. Dala jsem za něj několik statisíc a ještě jsem ho musela zrekonstruovat. Hrob jsem koupila od fyzické osoby a mám samozřejmě kupní smlouvu. Pro rodiče uděláte všechno,“ vysvětlovala v minulosti pro deník Blesk.

Rituál s Hančinou urnou

Zpěvačka už tehdy měla jasno, že chce být pochována se svými rodiči v Praze, v místě, které bude blízko dostupné jejímu manželovi, opernímu pěvci Štefanu Margitovi a rovněž fanouškům, kterých měla velké množství. Na Vyšehradě odpočívá spousta velikánů českého národa. Jen namátkou, hudební skladatel Bedřich Smetana, zpěvák Waldemar Matuška či operní pěvkyně Ema Destinová.

Vdovec Štefan Margita měl urnu své milované Haničky ještě o Vánocích u sebe doma. Toužil ji mít stále nablízku. „Já se prostě za to vůbec nestydím, že mám Hanku doma. Pořád mám tu urnu doma. Já ráno vstanu, jdu k ní, dám jí pusinku, pak si povídám, udělám si kafe a tak je to každý den,“ sdělil pěvec magazínu Showtime. „Můžu prozradit, že v únoru bych ji chtěl na Vyšehradě uložit, na Vánoce bude ještě se mnou, potřebuji ji tady,“ plánoval světoznámý operní pěvec.

Zda k uložení na vyšehradský hrob v únoru došlo, není jasné. O tomto kroku pěvec novináře neinformoval. Je ale pochopitelné, že Štefan chce mít Haničku dál nablízku, vždyť dlouhé roky tvořili idylický pár a byli jako jedna duše.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.