Celebrity

30. května 2023 13:00

David Laštovka

Waldemar Matuška přišel o dcery krátce po jejich narození. Utajovaný syn už je v důchodu

Style - Matušková

V životě nezapomenutelného českého zpěváka Waldemara Matušky, od jehož smrti v roce 2023 uplynulo 14 let, se vystřídala spousta krásných dam. Ženil se celkem třikrát a byl otcem čtyř dětí, dvě z nich bohužel zemřely krátce po narození. Jaký vztah měl se svým prvorozeným synem Miroslavem, o kterém nikdy příliš nemluvil?

První manželkou Waldemara Matušky byla zdravotní sestřička z Karlových Varů Jiřina Šťastková, s níž měl dvojčata, dvě holčičky, které však zemřely krátce po narození. Fatální chyba byla na straně lékařů, kteří oběma miminkům nepochopitelně píchli špatnou vakcínu. Když se zpěvák dozvěděl, co se stalo, vpadl do porodnice a všechno tam rozkopal. Tato strašlivá tragédie se stala na mnoho let jeho noční můrou.

Čtěte také: Waldemar byl úžasný manžel, milenec i nedocenitelný táta, říká jeho Olga

Druhé těhotenství už naštěstí dobře dopadlo a narodil se jim zdravý syn Miroslav. Waldemar si ho ale užíval jen pár let. „Máma s tátou se rozvedli, když mi bylo pět. Občas jsem potom otce viděl jenom náhodně, alimenty ale platil,“ prozradil Miroslav deníku Blesk. Jejich cesty se rozdělily. Zatímco Miroslav v 80. letech emigroval do Německa, Matuška dva roky poté se svojí třetí manželkou, zpěvačkou Olgou, utekl do USA.

Bratra Waldu viděl poprvé na pohřbu

Miroslav ani nikdy nebyl na otcově koncertě. „Kdo je můj táta, mi máma vysvětlovala, když jednou hráli v rádiu jeho písničku. Tátu jsem vyhledal, když mi bylo osmnáct. To už bydlel s Olgou na Václaváku. Bylo to takové rozpačité... A potom jsme se asi dalších osmnáct let neviděli,“ popsal Miroslav, který pracoval jako knihovník na Hamburské univerzitě. Nyní už je v důchodu a občas si přivydělává muzikou.

Mohlo by vás zajímat: Utajovaný syn Waldemara Matušky promluvil. Proč se k němu slavný otec nehlásil?

S nevlastním bratrem Waldemarem, kterého měl Matuška s poslední manželkou Olgou, s níž žil 33 let až do své smrti, se poprvé viděl až na tátově pohřbu. Padli si do oka. Mirek za ním a jeho matkou pak dokonce začal létat. „Na Floridu jsem za Olinou začal jezdit až poté, co táta umřel. Naposledy jsem tam byl v roce 2015, teď už tam ze zdravotních důvodů létat nemohu,“ uvedl Miroslav, který otcovu poslední ženu Olgu považuje za svoji druhou mámu. Tu vlastní už bohužel nemá, zemřela dva roky před Waldemarem. Matuškovou druhou manželkou byla Hana, přezdívaná Dulina. Jejich láska příliš dlouho netrvala a jejich bezdětné manželství bylo po pár letech rozvedeno.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.