Celebrity

27. srpna 2023 10:24

Eliška Reiglová

Štefan Margita má urnu s manželkou doma. Do hrobu ji uloží v září. Dříve to nešlo, říká

Hana Zagorová si deset let před svým odchodem vybrala místo posledního odpočinku a na Vyšehradě zakoupila hrob, ani rok po svém skonu v něm ale neodpočívá. Urnu s ostatky legendární zpěvačky střeží vdovec Štefan Margita (67), který už se rozhodl, kdy ji nechá uložit. Bude to už příští měsíc.

Štefan Margita v exkluzivním rozhovoru pro Showtime přiznal, že Hanu Zagorovou do hrobu ještě neumístil. Urnu s jejími ostatky má už téměř rok pod svým dohledem, přesto na posvátné místo posledního odpočinku chodí truchlit a kontroluje ho. Hanička v něm totiž už zanedlouho spočine, jak má zpěvák v plánu.

Milovanou manželku chtěl Margita do hrobu uložit již před Vánoci. „Nakonec to ale vůbec nešlo,“ nechal se slyšet. „Hanka ale bude mít v září narozeniny, takže někdy v tu dobu ji uložím,“ prozradil s tím, že přesné datum říct nechce.

Silný vdovec

Štefan Margita s Hanou Zagorovou strávil podstatnou část svého života a její skon na upřímné lásce, kterou k ní cítí, nic nezměnil. Fanoušci obdivují jeho sílu, s níž se nadále věnuje své profesi a s níž rozdává úsměvy na vystoupeních. On sám přiznává, že i pro něj je práce v tomto období nesmírně důležitá.

„Já si myslím, že mi pomáhá zaměstnání, které dělám. Když si lidi koupí vstupenku na koncert, nezajímá je, že jsem smutný, mám špatnou náladu nebo se mi nezpívá dobře. Když se mi nezpívá dobře, tak ať nezpívám, musím koncert odvolat. Jeviště mi hodně pomáhá,“ vysvětlil zpěvák, jak zvládá smutek.

Čtěte také: Druhý domov Hany Zagorové: Proč bylo pro zpěvačku sídlo ve Španělsku tak důležité?

V životě nadále pokračuje v podstatě v běžném tempu a na svou manželku u toho nezapomíná. „To, že budu sedět doma a budu jen brečet nebo budu pořád smutný, to vůbec není ta správná cesta. Myslím si, že život je třeba žít dál a důležité je, že ta úcta a láska k Hance zůstává pořád,“ dodal Štefan Margita. Celý rozhovor si poslechněte v úvodním videu.

Na Hanu Zagorovou zavzpomínala i přítelkyně Vlasta Peterková:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.