Celebrity

26. srpna 2023 10:23

Eliška Reiglová

Herečka Vlasta Peterková vzpomíná na Hanu Zagorovou. Pro mě nikdy neodešla, říká

Vlasta Peterková promluvila o nejlepší přítelkyni Haně Zagorové

Vlasta Peterková (76) je česká filmová, seriálová a divadelní herečka a mimo jiné byla i dlouholetou přítelkyní zesnulé zpěvačky Hany Zagorové (†75). U příležitosti prvního výročí jejího úmrtí zavzpomínala na to, co s ní zažila a popsala, co všechno na ní obdivovala. Přiznala však, že má pocit, jako by neodešla.

„Na Hanku myslím každý den. Byla mi tak blízká, že ji mám pořád s sebou. Dokud budu já, bude i Hanička,“ řekla dojemně Vlasta Peterková v prosinci v talkshow Honzy Dědka. A dokazuje, že tato slova nebyla prázdná. Na svou skvělou přítelkyni dodnes denně vzpomíná a pomáhá se ctěním jejího odkazu.

Multiplatforma CNN Prima NEWS přichystala speciální vysílání Rok bez Hanky, aby si diváci mohli při smutném výročí připomenout úžasné písně a radost, kterou milovaná zpěvačka celému národu přinášela. Pořad připravovala elitní reportérka Martina Jandová, která vyzpovídala mimo jiné i Vlastu Peterkovou.

Pro mě neodešla

Jak to obvykle bývá, dobří přátelé jeden druhému chybí i v pouhé nepřítomnosti toho druhého kvůli povinnostem. V případě úmrtí pak jde o stýskání, které nelze slovy popsat. Herečka ovšem cítí energii své kamarádky pořád, přestože už je to rok, co tento svět navždy opustila.

„Pro mě prostě neodešla, a určitě nejsem jediná. Pořád se stýkám s jejími nejbližšími. Nestýkáme se často, ale když se sejdeme, mluvíme jenom o ní,“ prozradila Vlasta Peterková, která znala Hanu Zagorovou od 60. let a jejich přátelství bylo nezlomné.

Dodnes obdivuje její jedinečnou povahu a schopnost pomáhat lidem, kteří sami sobě nevěřili. „Na ní bylo krásné, že na člověku vždy viděla to lepší. Dodávala lidem sebevědomí. Byla taková vždycky,“ řekla dojatě letitá přítelkyně zesnulé zpěvačky.

Čtěte také: Hana Zagorová hrob zakoupila dávno před svým odchodem. Urnu doma střežil Margita

Náročný život

Hanu Zagorovou trápily vleklé zdravotní problémy, a to obzvláště v posledních letech života, kdy po prodělání covidu byla náchylnější. Přesto si postěžovala maximálně na bolavá záda a nikdy nikoho nechtěla trápit vyprávěním o tom, co se jí zrovna děje. Naopak si užívala přítomnost blízkých.

„Na to, co všechno měla, co všechno musela zvládat, si vlastně nikdy nestěžovala. Byla strašně pozitivní člověk. Nádherně se smála, měla nádherný smích a ruce. Měla nejkrásnější ruce na světě,“ dodala Peterková. Celý rozhovor si poslechněte v úvodním videu. Zavzpomínat na Hanu Zagorovou můžete i v sobotu 26. 8. ve speciálním Showtimu, který poběží na Primě od 19:55.

Štefan Margita také zavzpomínal na svou milovanou Hanku Zagorovou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.