Celebrity

21. prosince 2022 10:45

Vanesa Havlíková

Nejlepší kamarádka Hany Zagorové vzpomíná na studia. Přes den práce, večer mejdany

7 pádů s Písničkou - Vlasta Peterková

Vlasta Peterková (76) je česká filmová, seriálová a divadelní herečka a mimo jiné byla i dlouholetou přítelkyní zesnulé zpěvačky Hany Zagorové (†75). Ve speciálu věnovaném právě památce Zagorové zavzpomínala na jejich přátelství a spolubydlení na koleji. Přiznala, že se tehdy chtěla otrávit kvůli lásce a právě Hanka ji našla.

„Na Hanku myslím každý den. Byla mi tak blízká, že ji mám pořád s sebou. Dokud budu já, bude i Hanička,“ řekla dojemně Vlasta Peterková na úvod talkshow Honzy Dědka.

Společně studovaly a bydlely na koleji, pojí je mnoho a mnoho společných zážitků. „Potkaly jsme se u přijímaček na JAMU, a protože obě jsme holky z Moravy, to ty holky okamžitě poznají, tak jsme si padly do noty. A taky jsme spolu bydlely na koleji, tam jsme řádily hodně,“ prozradila okolnosti seznámení s Hanou.

„Byly jsme velmi obsazované studentky a v té době jsme vydělávaly hodně peněz. Za představení jsme měly padesát korun, to bylo hodně. Ale během půl měsíce to bylo pryč, byly jsme hodně velkorysé holky, pořádaly jsme na koleji mejdany. Do té doby než nás tedy „rozsadily“, protože to prý už takhle dál nešlo,“ dodala. Dle slov herečky to byl velký zážitek.

Z nešťastné lásky se chtěla otrávit

Nešťastná láska tehdy Vlastu Peterkovou málem dohnala k sebevraždě. Sama si už ani nepamatuje kvůli komu to tehdy chtěla udělat. Na to jí moderátor odvětil, že je smutné, že chtěla umřít kvůli někomu na koho už zapomněla.

„Ano! Já vím, že je to strašné, ale je to tak, nepamatuju si kvůli komu. Ale bylo to z nešťastné lásky. To si pamatuji. Tak jsem se rozhodla, že se otrávím. Moje kamarádka Dana Píchová (74†), naše spolubydlící, byla pověstná tím, že měla v šuplíku spoustu prášků. A já jsem se teda rozhodla, že skončím se životem. A říkala jsem si, že chci být krásná, až mě najdou. Vysprchovala jsem se, oblékla si bílé krajkové šaty, rozpustila jsem si dlouhé vlasy. Šla jsem do toho šuplíku, nasypala jsem si ty tabletky na dlaň. Spokla jsem to, lehla jsem si v těch bílých krajkových šatech, sepla ruce a čekala jsem a ono nic. Až přišla Hanička a říkala: Vlastičko, co tady blbneš? A já se soustředila na sebe, nekomunikovala jsem. Pak přišla Dana, otevřela ten šuplík a řekla: Do háje, kdo mi sežral ten celaskon?!,“ zavzpomínala na událost, která měla naštěstí šťastný konec.

Od Hany Zagorové dostala radu do života

Jak to obvykle bývá, dobří přátelé si dávají rady do života. I herečka Vlasta Peterková si jednu takovou od Hany Zagorové vyslechla. „Od Hanky jsem dostala stěžejní radu: Nebuď tak moc hodná. Hlavně na ty chlapy. Já jsem na ně bohužel byla hodná, proto jsem taky měla tu nešťastnou lásku. Její radu jsem si vzala k srdci tak částečně. Já jsem Haničce nedávala rady, ale byla jsem ta, která vždycky žehlila, když měla nějaké problémy s láskami. Posílala mě, abych to dávala dohromady. Ale to bylo na škole, to bylo už dávno,“ zakončila své vyprávění ve vánočním speciálu 7 pádů s Písničkou.

Vánoce Vlasty Peterkové

Když Vlasta Peterková popisovala, jak bude trávit letošní svátky, neubránila se vzpomínkám na svou přítelkyni. Haničku jí připomínají i některé věci, které od ní má. „Tím největším dárkem jsou vzpomínky, ale mám od ní i jiné dárky. Dávaly jsme si vždy praktické věc. Od Haničky jsem dostala krásnou černou tašku, kterou pořád nosím. Už má úplně ošoupané uši, ale já ji prostě nemohu dát z ruky,“ přiznala herečka.

Letošní Vánoce budou každopádně jiné. Pro mě jsou dobou setkání s blízkými lidmi, tentokrát to nebude, a tak to bude trošku smutné. Ale těším se na rodinu, kterou tady nemám, protože žijí mimo republiku. A tak se moc těším na vnoučka a na syna se snachou,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.