Celebrity

19. prosince 2022 15:40

Eliška Reiglová

Monika Absolonová vzpomíná na dýchánky s Hanou Zagorovou. Bez kožichu se neobešly

7 pádů s Písničkou (49) - upoutávka

Zpěvačka Monika Absolonová (46) se u Honzy Dědka (50) ve speciálu věnovaném památce Hany Zagorové (†75) rozpovídala o tom, jak moc ji zesnulá zpěvačka dokázala svými slovy ovlivnit a k čemu ji nemusela dlouho přemlouvat, co se vydání alba týkalo. Zavzpomínala na společné vystoupení a prozradila také, jak letos bude trávit svátky.

Benešovská rodačka Monika Absolonová je známá nejen jako muzikálová zpěvačka, ale také jako herečka a moderátorka. Pěveckou kariéru odstartovala už jako sedmileté děvče, tehdy začala zpívat ve sboru. V dospělosti se pak seznámila s Hanou Zagorovou, která pro ni byla dobrou přítelkyní a pomáhala jí i se složitými kariérními rozhodnutími.

Dámské dýchánky v kožichu

Monika Absolonová s Hanou Zagorovou probíraly nejen kariéru, ale také soukromý život. S láskou vzpomíná na to, jak její dobrá kamarádka byla všude teple oblečená. Musela se také snažit, aby na veřejnosti nic pikantního neuniklo, kam nemá. Herečka Vlasta Peterková (76) jí to nicméně trochu ztěžovala.

„My jsme řešily život. Každá přišla s tím, co se nám děje. Já jsem taková vehementní, tak jsem jim to sdělovala, někdy jsem byla zamilovaná, někdy rozejitá, někdy něco jiného… Hanička u toho uzobávala a popíjela a vždycky seděla v kožichu, protože jí byla pořád zima. A Vlastička říkala, že mě neslyší, abych to říkala nahlas, a já jí říkala, že nemůžu v restauraci řvát moje intimní věci,“ zavzpomínala zpěvačka.

Když ještě Monika Absolonová, mimo jiné také moderátorka reality show Den jak sen, nepatřila k nejznámějším českým zpěvačkám, čekalo ji jedno z nejdůležitějších rozhodnutí kariéry. Před to ji postavila právě Hana Zagorová, když jí nasadila brouka do hlavy ohledně plánovaného alba.

„Bylo to krásné přátelství a neuvěřitelná kolegialita. Byla taková všepodporující. A jednou jsem jí říkala, že chci udělat desku, že to konečně prorvu a budou mě hrát rádia. A Hanička říkala: ‚Hm…‘ Ona neřekla, že ne, ale hm… A já: ‚myslíš, že ne?‘ A ona: ‚Hm…‘ Ale jestli bych nechtěla udělat muzikálové album, že mě lidi v těch muzikálech mají rádi. Udělala mi guláš v hlavě. A tak jsem o tom přemýšlela a udělala to. Hanka mi půjčila písničku Asi, asi, kterou původně nazpívala Abba, ale byla v muzikálu Mamma Mia, takže je to vlastně muzikálová píseň,“ prozradila Absolonová.

Důležité pozvání od Hany Zagorové

Hana Zagorová udělala vstřícné gesto, když svou mladší přítelkyni pozvala na svůj velký koncert v Lucerně jako hosta. Na tento večer Monika Absolonová jen tak nezapomene nejen díky fantastickému publiku, ale i díky nádherné reakci slavné zpěvačky na její výkon.

„To mě úplně podseklo v tom, že jsem moc nechápala. Upřímně nevím, jestli bych si pozvala na koncert o třicet let mladší holku jako hosta. Bylo to strašně velkorysé. Překrásně mě uvedla, lidi byli senzační. Skončilo to, šla jsem do šatny a Hanka mi řekla: ‚Byla jsi fantastická, poslouchala jsem tě.‘ To není obvyklé, takhle se nechovají kolegyně. Nikdy na to nezapomenu. Byla velkorysá ke všem. Byla milující, pečující, citlivá a přitom silná a pevná ve všem. V názorech i v rozhodnutích,“ řekla dojatě.

Podle Absolonové má s jejich přátelstvím co do činění astrologie. „Já jsem Váha, všechno vyvažuju. Hanka Panna a vždycky mi dokázala dvěma větami shrnout, jak by co udělala. A vždycky mi to celé přeházela. Většinou jsem na ni ale dala,“ uznala zpěvačka ve svátečním speciálu 7 pádů s Písničkou, který uvidíte v úterý ve 20:15 na Primě. Mezi dalšími hosty vystoupí také Karel Vágner (80), nejlepší přítelkyně Hany Zagorové Vlasta Peterková a bývalý manžel Vlastimil Harapes (76).

Svátky Moniky Absolonové

Ani při popisování plánů na letošní svátky se Monika Absolonová neubránila vzpomínkám na Vánoce v letech předešlých. Jak je známo i díky jejím živým vysíláním na Instagramu, zpěvačka se v kuchyni otáčet umí a ráda během Vánoc čas od času svým uměním potěší i přátele.

„Vánoce budou s klukama, s mojí mamkou, s naším šestadevadesátiletým dědou, bude to zábava. Hrozně se těším. Budu péct vánočky. Vánočku jsem pekla občas i Haničce a Štefanovi a vezla jsem jim ji. Bylo to moc fajn. Teď se se Štefanem uvidím, tak se ho zeptám. Nevím, kde o Vánocích bude,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.