Celebrity

29. srpna 2022 18:30

Tomáš Durčák

Vysněná dovolená a nové album. Zagorová plánovala budoucnost i na nemocničním lůžku

Zemřela zpěvačka Hana Zagorová

Hana Zagorová (†75) byla ve svém životě velmi aktivní zpěvačkou a její diář byl jistě i před smrtí popsaný na několik týdnů dopředu. Nejenže chtěla zase začít koncertovat a zpívat, ale na září se svým manželem Štefanem Margitou (66) rovněž plánovala nádhernou dovolenou u moře. Kam měli odletět?

Zatímco jedním z jejích nesmrtelných odkazů je třeba i rčení „nedělej Zagorku!“ používané pro nerozhodné a otálející lidi, sama Hana Zagorová byla po většinu svého života pravým opakem. Důkazem budiž mimo jiné fakt, že za svou kariéru nazpívala přes 900 písní a ani na smrtelné posteli s plánováním nehodlala přestat.

Po řadě zdravotních komplikací v loňském roce začala letos na jaře kvůli chatrnému zdraví rušit všechny své koncerty. I přesto se nevzdávala a ještě na začátku srpna Štefan Margita při příležitosti svých 66. narozenin uvedl, že se Hanka chystá vrátit zpět k mikrofonu. „Už v říjnu chce Hanička natáčet ve studiu,“ řekl Margita deníku Blesk a dodal: „Už si vybrala několik písniček a chystá nové CD.“

Že je Zagorová nezmar a chce zpívat a dál tvořit hudbu za každou cenu, ostatně dokázala už loni na konci roku. I přesto, že si v listopadu po pádu nalomila tři obratle a trpěla obrovskými bolestmi, dokázala se Zlatým slavíkem Markem Ztraceným natočit videoklip k jejich vánočnímu duetu.

Na dovolenou chtěla, i kdyby měla létat do Prahy k lékaři

Vedle pokračování své pěvecké kariéry si populární zpěvačka nechtěla nechat zdravotními problémy zkazit ani letošní léto. I když byla od svého květnového kolapsu a hospitalizace v nemocnici nucena pravidelně docházet na krevní transfuze, chystala se v září odletět se Štefanem do španělské Malagy.

Dokonce už měla naplánováno, jak to udělá, aby nevynechala své nutné návštěvy lékaře. „Museli bychom se dohodnout na transfuzích, které stále potřebuji. Naštěstí jsou dobré letecké spoje, takže bych mohla na otočku kvůli transfuzi do Prahy přiletět a zase zpátky odletět,“ řekla Zagorová letos na začátku července rovněž Blesku.

A i pár dní před svou smrtí na cestě do Španělska stále trvala. „Mění jí krev, ale hlavně dostává silná antibiotika. Snad pomohou, modlím se za ni. Tak strašně ji miluju, je už moc slabá a hodně toho vydržela. Představte si, že pořád věří, že v září poletíme do Malagy,“ popsal Blesku ještě na začátku minulého týdne zdrcený Margita, který se už tehdy o svou ženu velmi bál.

Její touha žít opět normálním životem, zpívat, vydat novou desku a trávit krásné chvilky se svým manželem tak byla i krátce před její smrtí v pátek 26. srpna stále neuvěřitelně silná a očividně si vůbec nepřipouštěla, že své vleklé zdravotní potíže nakonec nedokáže porazit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.