Celebrity

29. srpna 2022 16:20

David Laštovka

Hanka byla trpitelka, na nic si nestěžovala, prozradila o Zagorové její utajovaná sestra

Další osobnosti reagují na smrt Zagorové

Zesnulá zpěvačka Hana Zagorová, která zemřela ve věku 75 let, měla o dva roky starší sestru Evelyn. Ta žila v ústraní a netoužila se zviditelňovat na úkor svého slavného sourozence. Jaký spolu měly vztah?

Zpěvačka Hana Zagorová byla na rodinu velmi fixovaná. Zbožňovala své rodiče, a když se stala slavnou, zahrnovala je dary. Kupovala jim dovolené u moře nebo jim pořídila chalupu na Kokořínsku. Velmi blízko měla i ke své o dva roky starší sestře Evelyn. Když však byly malé, často se hádaly a občas i rvaly.

„Hádaly jsme se třeba kvůli tomu, kterou z nás má radši náš pes nebo která pochová panenku. Pamatuji se, jak jsem se ji snažila přeprat, což se mi ale dařilo jen do jisté chvíle. Praly jsme se v ložnici rodičů, kde měla maminka garderobu, já ležela na Hance, ale najednou jsem se zahlédla v zrcadle, zakoukala se, protože jsem se sama sobě líbila. Hanka mé nepozornosti využila a přeprala mě. Dokonce mě kousla! Když už si nevěděla rady, hryzla mě. Hodně jsme spolu lumpačily. Měly jsme želvu, na které jsme dělaly pokusy a podobně,“ přiblížila Evelyn v knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová.

V pubertě probíraly první lásky, Hana jen naznačovala

Na své sestře obdivovala spoustu vlastností. Hodně jich prý podědila po rodičích. „Hanka je diplomat – a to byla maminka. A technické myšlení a logiku má zase po tatínkovi. Dodnes má úžasné matematické myšlení, i když se věnuje úplně jiným oborům. Je úžasná hospodyňka. V mládí k tomu sice moc vztah neměla, ale dnes když uvaří svíčkovou, má stejnou chuť jako ta slavná maminčina. Maminka také uměla šít, i to má Hanka po ní,“ prozradila ještě v knize.

Její slavná sestra prý měla o své budoucnosti jako malá holka úplně jiné představy. „Hanka chtěla vždycky k cirkusu. Byla velice pohyblivá a moc dobrá. Záviděla jsem jí to. Jednou jsme spolu dělaly žábu, obě jsme byly hubeňoučké, ale Hanka se dokázala prohnout a ohnout, že nebylo poznat, kde má klouby,“ uvedla Evelyn.

Když se dostavila puberta, probíraly své první lásky a vyměňovaly si zkušenosti. „Bylo to moc pěkné. Měla jsem pocit, že jako starší sestra toho o těchto věcech budu vědět víc, ale myslím, že to tak nakonec nebylo. Přesnější být nemohu. Hanka je v těchto věcech uzavřená, příliš se nesvěřuje, spíš jen tak naznačuje,“ prohlásila Evelyn.

Nemoc Hana nesla statečně, na nic si nestěžovala

V době, kdy Hana začala studovat v Brně JAMU, se u ní začaly objevovat první velké zdravotní problémy. Onemocněla tuberkulózou, která spustila její celoživotní problémy s krvinkami. Pro celou rodinu to byl šok.

„Tenkrát jsem chodila na Vysokou pedagogickou školu v Ostravě a Hanka byla v sanatoriu v Opavě. Jezdili jsme za ní každý víkend. Nudila se tam, tak se naučila háčkovat. Uháčkovala mi tam šaty, moc pěkné, které jsem pak dlouho nosila. Jinak to nebylo veselé období, samozřejmě jsme se o Hanku báli. Nesli jsme to těžce. Sama Hanka si ale na nic nestěžovala, byla taková trpitelka,“ vylíčila Evelyn, která na svou slavnou sestru nikdy nedala dopustit. Přidala i vzpomínku, jež vystihuje Haninu úžasnou povahu.

„Kdysi jsem dostala akutní zánět slepého střeva, to jsem ale ještě nevěděla, o co se jedná. Prostě jsem měla teplotu, syn mě musel přivézt z práce, ale do nemocnice jsem nechtěla, myslela jsem, že mi bude stačit chvíle klidu. Pak zatelefonovala Hanka, která byla někde na letišti a měla kamsi letět. Řekla jsem jí, že mi není dobře, popsala jsem jí svoje problémy a za půl hodiny pro mě přijel syn, že na nás Hanka čeká v nemocnici. Slyšela, jak mluvím z cesty, všechno zrušila, letenka propadla a Hanka se o mě postarala,“ svěřila se Evelyn, která nikdy po slávě a popularitě netoužila. Proto skromně žila v ústraní ve stínu slavné sestry. Milovala ji a v její pěvecké kariéře jí velmi fandila.

Sdílejte článek
Štítky nemoc smrt rodina sestra vzpomínky zpěvačka rodiče Hana Zagorová Štefan Margita CHKO Kokořínsko - Máchův kraj

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.