Celebrity

26. srpna 2022 14:15

Tomáš Durčák

Vleklé zdravotní problémy Hany Zagorové: Z následků covidu se už nezotavila

Zemřela Hana Zagorová

Celá Česká republika truchlí nad ochodem jedné z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších zpěvaček. Hana Zagorová (†75) se v posledních dvou letech potýkala s řadou zdravotních komplikací, které bohužel začaly těžkým průběhem nemoci covid-19 a až do jejího úmrtí už neustaly.

Postcovidový syndrom u zpěvačky následně bohužel zhoršil nemoc zvanou paroxymální noční hemoglobinurie, kterou trpěla už od svého mládí a která způsobuje poruchu krvetvorby a rozklad červených krvinek v těle. Po jednom loňském kolapsu přišel letos v květnu další, který ikonu českého popu opět dostal až do nemocnice.

Manžel Štefan Margita (66) se tehdy vyjádřil, že jeho manželka zkolabovala kvůli výraznému úbytku minerálů v jejím organismu. Po zotavení a propuštění z nemocnice vypadala Hana opět plná života, byť bylo na první pohled zjevné, že výrazně pohubla.

„Je mi opravdu o dost líp. Musím to zaklepat. Teď, co nebyla ta vedra, jsme chodili se Štefanem dokonce okolo domu i na procházky,“ svěřila se v červenci Blesku s tím, že dokonce s manželem přemýšlí o dovolené ve španělské Malaze.

Jakékoli cestování bylo nicméně pro zpěvačku komplikované, neboť musela stále pravidelně docházet k lékaři na transfuze. „Museli bychom se dohodnout na transfuzích, které stále potřebuji,“ vysvětlila zpěvačka s tím, že dokonce zvažovala, že by na ně z dovolené zpátky do Prahy létala na otočku letadlem.

Dovolenou spolu plánovali pod podmínkou, že ji schválí lékař, na konec srpna nebo začátek září. Bohužel už na ni ale nedošlo. Na CNN Prima NEWS můžete sledovat speciál o Haně Zagorové.

Sdílejte článek
Štítky nemoc zdraví kolaps Hana Zagorová Krevní transfúze krvetvorba

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.