Celebrity

26. srpna 2022 16:15

David Laštovka

Sokyně v lásce. Hana Zagorová a Eva Pilarová soupeřily o jednoho muže

Zesnulá zpěvačka Hana Zagorová se v českém showbyznysu těšila velmi dobré pověsti. Díky své laskavé povaze měla spoustu přátel. Pouze jedna kolegyně ji moc nemusela. O sedm let starší Eva Pilarová. Nemohla jí zapomenout, že ji kvůli ní opustil Karel Vágner. Cestu si k sobě už nikdy nenašly.

Hana Zagorová v sedmdesátých letech začala hostovat v koncertním programu Evy Pilarové. Jejím kapelníkem a také milencem byl tehdy Karel Vágner. Byla to velká láska. Pilarová Vágnera milovala a toužila s ním založit rodinu. Po čase Hanka ze souboru odešla a začala dávat dohromady vlastní kapelu. Vágnerovi přitom nabídla, aby šel hrát s ní.

„Neváhal jsem. Věděl jsem, že musím od Evy odejít. Hanka měla neobvyklý hlas a byla krásná. Když na jevišti při choreografii vykopla nohu, dav šílel. Má jedny z nejkrásnějších rukou, které jsem v životě viděl. Navíc byla vždycky čistý člověk. Myslím si, že Hanka byla a je pro mě dárek od Pána Boha,“ přiblížil Karel Vágner v knize Zagorka.

Hana Zagorová s Karlem Vágnerem chodila dva roky

Nakonec mezi nimi neskončilo jen u hudební spolupráce. Dva roky tvořili pár. Přestože se milovali, o svatbě nikdy neuvažovali. Rozešli se v dobrém a navždy zůstali skvělými přáteli. „Po rozchodu jsme třeba jezdili vlakem z Moskvy do Leningradu a Hanka absolutně odmítala s kýmkoliv jiným spát v kupé. Ale v životě nás už nenapadlo, že bychom spolu něco měli,“ přiblížil Karel Vágner.

Vztah s ním považovala Hana Zagorová ve svém životě za zásadní. „Cenila jsem si na něm všeho. Karel Vágner je můj báječný kamarád a myslím, že ten náš vztah je oboustranný. Známe se v dobrém i ve zlém a za ta léta se známe líp než všechna naše manželství dohromady,“ prozradila v knize zpěvačka.

Neúspěšné pokusy o usmíření

Eva Pilarová však cítila obrovskou křivdu. Oběma to až do konce života neodpustila. „Vágner? Toho pána neznám. Nevím, kdo to je,“ reagovala v rozhovorech, když na její bývalou lásku přišla řeč. Karla Vágnera i Hanu Zagorovou to velmi mrzelo. O usmíření se však pokoušeli neúspěšně.

Osudoví muži Hany Zagorové

„Eva Pilarová je jediná žena, která se mnou v životě už pak nepromluvila. Se všemi ostatními jsem se rozešel v dobrém. Celá léta dělala, že mě nevidí. Hanka Zagorová mi dokonce několikrát řekla, abych Evě pomohl. Takovou možnost mi ovšem Eva nikdy nedala. Spoustu věcí v životě dokážu odhadnout, ale u ní opravdu netuším, proč k tomu došlo. Nikdy jsem jí neublížil. Alespoň jsem tedy nechtěl,“ svěřil se Vágner v knize Zagorka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.