Celebrity

29. srpna 2022 07:55

David Laštovka

Hana Zagorová si dlouho dopředu vybrala místo, kde najde věčný klid

Vypadá to, že zpěvačka Hana Zagorová, která zemřela pouhých jedenáct dní před svými 76. narozeninami, nechtěla nic ponechat náhodě. O místě svého posledního odpočinku měla jasnou představou už během svého života. Kde rodačka z Ostravy bude mít hrob?

Zatímco česká hudební scéna se stále vzpamatovává z nečekaného úmrtí zpěvačky Hany Zagorové, vypadá to, že ona sama byla na odcházení připravena a nic nechtěla ponechat náhodě. Podle informací CNN Prima NEWS bude pohřbena na místě, které si sama vybrala – v rodinné hrobce na vyšehradském hřbitově v Praze, vedle své maminky Edeltrudy a otce Josefa.

Její rodiče přitom původně byli pohřbeni na Kokořínsku, kde jim Hana zakoupila chalupu. Pak ale jejich ostatky nechala přemístit do Prahy. Oba velmi milovala a nesmírně si jich vážila.

„Měla jsem báječné rodiče, nejlepší na světě. Byli téměř renesanční lidé. Narodili se na Ostravsku, tatínek v Hlučíně, maminka v Petřkovicích. Oba měli německé školy, ale maminka i polské příjmení. Tatínek patřil k prvním českým sportovním letcům, maminka prošla gymnastickou školou v Berlíně, učila step. I proto mě v mých touhách podporovala, i když tatínek byl přesvědčený, že mám určitě technické nadání. Brzy ovšem pochopil, že technika by pro mě byla slepou cestou,“ svěřila se před dvěma lety v rozhovoru pro Deník.

Odpočívat bude vedle Matušky nebo Buriana

Vyšehradský hřbitov je svým způsobem unikátem. Odpočívají tam desítky nejslavnějších českých velikánů všech dob. Jen namátkou hudební skladatelé Bedřich Smetana a Antonín Dvořák, operní pěvkyně Ema Destinová, spisovatelka Božena Němcová, právnička, politička a bojovnice za svobodu Milada Horáková, proslulý vědec J. E. Purkyně, básníci a spisovatelé Jan Neruda, Vítězslav Nezval, Karel Čapek, herec a komik Vlasta Burian nebo zpěvák Waldemar Matuška.

Veřejné rozloučení s Hanou Zagorovou se uskuteční ve středu 31. srpna v Divadle Kalich v Praze od 11:00 do 17:00. Rodina a nejbližší přátelé se rozloučí se zesnulou zpěvačkou o den dříve.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.