Celebrity

27. srpna 2022 08:48

Josef Šťastna

Ten život velmi rychle utekl, ale je to spravedlnost, řekla smířená Hana Zagorová

Zpěvačka Hana Zagorová zemřela po vleklých zdravotních komplikacích 26. srpna ve věku 75 let. V posledních rozhovorech, které velká dáma české populární hudby poskytovala, hovořila tak, že její fanoušci začínali tušit, že je smířená s tím, že přichází čas jejího odcházení.

V pondělí 22. srpna byl Štefan Margita kontaktován redaktory deníku Blesk, které zajímalo, proč je Hana Zagorová opět v nemocnici. Pěvec redakci požádal, aby tentokrát novináři nepsali, jak na tom jeho milovaná Hanička je. Nejbližší okolí velké zpěvačky vědělo, že se blíží smutný okamžik...

O tom, že život není nekonečný a že teprve smrt dává smysl lidskému konání a pachtění, věděla i sama zpěvačka. V posledních rozhovorech naznačovala, že si uvědomuje, že její životní cesta se blíží k poslední křižovatce.

„Je to zvláštní, jak ten život utekl, ale je to prostě tak. Kdybych chtěla být patetická, tak řeknu, že je to spravedlnost, Věk jsem řešila víc v šedesáti než v sedmdesáti letech. Dnes jsem ráda, že žiju a že jsem na světě,“ uvedla před třemi lety pro web Aktuálně.cz.

V polovině června pak novinářům sdělila, že doufá, že ještě dokáže nahrát poslední desku. Už ji ale sužovaly velké zdravotní problémy.

„Jsem pořád taková slabá, na nějaké zpívání to ještě opravdu není. Ono to ale přijde a snad konečně nahraju tu novou desku, pro kterou mám už vybrané písničky a na kterou se moc těším,“ sdělila 11. června Blesku s tím, že v nemocnici zažívá to, na co je už delší dobu zvyklá - tedy kapačky, transfuze, kapačky, transfuze... Žena s obrovským srdcem a velkou touhou překonávat životní trable ještě stihla poděkovat lékařům z Ústavu hematologie a krevní transfuze, kteří jí opakovaně vraceli energii.

Dne 26. srpna velká jízda životního expresu zamířila do nebeské stanice. Fanoušci věří, že dnes už si Hanička notuje s Karlem Gottem nebo s Věrou Špinarovou. Nejtěžší břemeno na sobě nyní nese muž, který s ní prožil krásných třicet let života.

„Hani, lásko moje jediná. Děkuju ti za třicet krásných zamilovaných let! Na dnešní 11. hodinu už však nikdy nezapomenu. Strach, úplná beznaděj, že jsem tě navždy ztratil a že už nejsi a nebudeš. Návrat do prázdného bytu mě drásá. Koukám na tvé věci a každý krok mi tě tu připomíná. Miluju tě a navždy budu! Tvůj Štefan,“ napsal zdrcený Štefan Margita na svůj instagramový profil.

S Margitou tvořili dokonalý a milující pár. Po celou dobu svého vztahu dávali jasně najevo, jak moc si jeden druhého váží a stali se inspirací pro jiné páry z českého showbyznysu. Dne 6. června oslavili tři dekády společné lásky. Právě milovaný Štefan nyní čelí bolestivému úkolu, kdy bude zařizovat poslední rozloučení s láskou svého života.

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott láska rozhovor Hana Zagorová Štefan Margita Blesk Ústav hematologie a krevní transfuze zemřela Zagorová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.