10 největších hitů zpěvačky Hany Zagorové. Připomeňte si skladby legendární hvězdy

Zemřela Hana Zagorová

Devítinásobná Zlatá slavice Hana Zagorová (†75) za svůj život nazpívala téměř tisícovku písní a patřila bezpochyby mezi ikony českého hudebního showbyznysu. Pojďte si s námi připomenout její největší hity.

Hana Zagorová se stala druhou nejúspěšnější držitelkou Zlatého slavíka. Hudební hvězda 80. let si svou popularitu u posluchačů udržovala i nadále a její nezaměnitelný hlas si už navždy budeme pamatovat prostřednictvím jejích písní.

Do povědomí se dostala už ve svých 17 letech, kdy se zúčastnila soutěže hledající mladé talenty. Psal se rok 1963 a Hana Zagorová tehdy většinu své konkurence strčila do kapsy. O dva roky později už moderovala vlastní pořad Písničky pro Hanku. V roce 1969 přišla do Prahy a zájem o ni projevilo několik známých skladatelů, kteří s ní chtěli spolupracovat. Její kariéra raketově rostla a ona byla na té nejlepší cestě stát se slavnou zpěvačkou.

V 70. a 80. letech už zářila na pomyslném žebříčku českých písničkářek. Na kontě má 11 milionů prodaných alb, díky čemuž se dá považovat za nejprodávanější českou zpěvačku všech dob. Nespočet hudebních ocenění, která za svůj život nasbírala, jsou toho důkazem.

Zákaz zpěvu

Během života však musela na nějakou dobu z jevišť zmizet. Za minulého režimu podepsala petici Několik vět, za což si vysloužila zákaz činnosti a veřejného vystupování. Ke zpěvu se znovu vrátila až po revoluci a v 90. letech opět kralovala českým žebříčkům a těšila se nemenší oblibě.

Kromě zpěvu se Zagorová věnovala i herectví. Napsala také několik textů k písním. S osudovým skladatelem Karlem Vágnerem (80), se kterým spolupracovala od roku 1973, společně vytvořili několik hitů. Patří mezi ně například píseň Duhová víla nebo Asi, asi. V posledních letech Zagorová oficiálně přiznala jejich dřívější vztah. Šest let byla provdaná za herce a tanečníka Vlastimila Harapese (75). Po rozvodu si vzala operního pěvce Štefana Margitu (66), se kterým byla 30 let a který stál po jejím boku až do konce života. Na fenomenální zpěvačku budou vzpomínat všichni její fanoušci prostřednictvím nezapomenutelných písní.

1) Můj čas

2) Asi, asi

3) Já se vznáším

4) Je naprosto nezbytné

5) Duhová víla

6) Jinak to nejde

7) Líto, je mi líto

8) Nešlap, nelámej

9) Rande u zdi nářku

10) Studánko stříbrná


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.