Celebrity

8. července 2022 10:27

Šarlota Chmelařová

Hana Zagorová opustila nemocnici a chce odcestovat. Plány jí ale komplikuje zdraví

Rozhovor s Hanou Zagorovou po návratu z nemocnice

Zpěvačka Hana Zagorová (75) zažila na konci května kolaps, při kterém upadla do bezvědomí. V důsledku toho strávila nějaký čas v nemocnici, z níž už ale naštěstí byla propuštěna zpět domů. S manželem Štefanem Margitou (65) teď přemýšlí o tom, že by odcestovali pryč z Česka. Co jim komplikuje plány?

Hana Zagorová by ráda s operním pěvcem Štefanem Margitou (65) odcestovala do španělské Malagy, kde mají svůj druhý dům. Cestu jim však ztěžují krevní transfuze, na které ještě musí zpěvačka pravidelně docházet. „Je mi opravdu o dost líp. Musím zaklepat. Když nebyla vedra, chodili jsme se Štefanem dokonce okolo domu i na procházky,“ svěřila se Zagorová deníku deníku Blesk. „Chodit mezi lidi a přijímat doma návštěvy se ale kvůli nákaze ještě bojím,“ doplnila.

Dramatický kolaps, během kterého zpěvačka upadla do bezvědomí, přišel na konci května. U Zagorové byl naštěstí v osudnou chvíli její manžel, který okamžitě zalarmoval záchrannou službu. Ta byla na místě do dvou minut a zpěvačku následně převezla do nemocnice, kde strávila čtrnáct dní. Propuštěna byla v první polovině června a nyní se už nějakou dobu zotavuje doma. „Je to něco jiného, když se probouzím ráno vedle Štefíčka, než když se probouzím a oni mi dělají náběr krve. To je opravdu nesrovnatelné,“ popsala Zagorová své pocity po propuštění z nemocnice pro pořad Showtime.

Cestu do Španělska komplikují krevní transfuze

Zagorová spolu s manželem už pomalinku začínají přemýšlet o změně prostředí. Plánují cestu do zahraničí, konkrétně do Malagy, kde mají svůj druhý domov. Nejraději by se tam vydali na konci srpna nebo v září. Vše ale nejdříve budou konzultovat s lékařem, ke kterému zpěvačka pravidelně dochází do pražského Ústavu hematologie a krevní transfuze. „Museli bychom se dohodnout na transfuzích, které stále potřebuji. Naštěstí jsou dobré letecké spoje, takže bych mohla na otočku kvůli transfuzi do Prahy přiletět a pak zase zpátky odletět,“ vysvětlila Zagorová.

K moři by se rád vypravil i Štefan Margita, podle kterého by změna prostředí jeho manželce prospěla také po psychické stránce. „Doma se sice nenudíme, ale změna je změna. K tomu bytečku, který tam máme, patří ve vnitrobloku také dva bazény s mořskou vodou. Mohli bychom se i koupat. A v září tam nebudou taková vedra, která ani jeden z nás moc nemá rád,“ dodal o deset let mladší manžel Zagorové, s níž letos společně oslavil 30. výročí svatby.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.