Celebrity

4. října 2022 20:58

Josef Šťastna

Štefan Margita o posledních chvílích Hany Zagorové: Musel jsem jí lhát

Rozhovor s Margitou

Operní pěvec a životní partner Hany Zagorové (†75) po téměř šesti týdnech od jejího odchodu sebral sílu a popsal poslední okamžiky loučení. Velkou osobní zpověď poskytl Štefan Margita (66) magazínu Showtime.

Pěvec Štefan Margita pro magazín Showtime otevřel své srdce a popsal nejtěžší okamžiky svého života. Byl připraven na nejhorší, před milovanou Hankou se ale musel tvářit, že naděje stále existuje. Že přijde zázrak...

„Páni doktoři říkali, že stav se zhoršuje a že to není dobré. Že musím počítat se vším... A za pět sekund jsem vstupoval do pokoje, kde Hanka ležela, a musel se usmívat! Nesměl jsem dát nic najevo,“ řekl Margita s tím, že musel před manželkou neustále předstírat, že se vše obrátí k lepšímu.

Margitovo nejhorší životní představení

„Páni doktoři mě upozorňovali předem, že je to hodně špatné. A to bylo moje nejhorší životní představení, které jsem vůbec musel zahrát. Zahrát v tom smyslu, že když tam Hanka ležela, vždy jsem přišel za ní a ptal jsem se, co bude jíst. Chtěla strašně kuřecí polévku, tu si denně dávala. Vždy si dala jeden indiánek. Pak mi ale páni doktoři říkali, že se její stav zhoršuje,“ dodal operní pěvec, který sebral síly a o odcházení své milované ženy poprvé promluvil před diváky Primy takto otevřeně. Legendární zpěvačka ale tušila, že tentokrát je to jiné, že tentokrát nemoc postoupila dál než dosud. Věděla, že něco nehraje. Tušila, že s ní Štefan nejedná na rovinu...

„Někdy to na mně poznala. Ptala se, jestli se něco stalo. Říkal jsem, že ne, že pan doktor říkal, že má ty výsledky lepší. A to ji uklidňovalo. Uklidňovalo ji to, že jí posílali nové písničky na desku. I to, že jsme mluvili o koncertu, kde se ukáže v O2 areně po dlouhé době. Když jsem pak šel z nemocnice domů, řekla mi, jestli jí můžu vyfotit ty červené šaty. Že by si je vzala. Skutečně nepočítala s ničím a za to jsem šťastný, že nepočítala. Pak jsem čtyři dny bydlel v nemocnici 24 hodin, to jí ze začátku nešlo do hlavy. Proč jsem tam. A já říkal, že doma je mi už smutno. Hani, já tady prostě chci být s tebou. A uvěřila mi. A stále se vyptávala, co budeme dělat. Jestli půjdeme na Slavíka. Prostě netušila, že se to stane,“ popsal Štefan Margita magazínu Showtime, jak Hanka do poslední chvíle věřila, že se vše zlepší a srovná.

Hana Zagorová už měla málo sil

„Hodně spala, chudinka. Strašné je, že sedíte vedle milované osoby a víte, že třeba zítra už nebude. To je katastrofa na to čekat. To, že nemůžu pomoct, byl pro mě ten nejhorší moment. Nikomu to nepřeju,“ popsal do detailu v rozhovoru pro Showtime chmurné myšlenky truchlící vdovec. Poslední dny trávila Hana Zagorová v nemocnici, přepadly ji silné horečky. Bylo jasné, že domů se už nepodívá.

„Ve čtvrtek, tak kolem půl páté, se Hanička ještě probrala, koukla na mě a řekla – pusinku. A pak už spala až do rána a v pátek v jedenáct dopoledne zemřela. Vždy jsem se jen ptal, jestli nemá bolesti. Lékaři říkali, že ne,“ sdělil se slzami v očích pěvec, který svou lásku naposledy políbil v pátek 26. srpna.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.