Vágner emotivně vzpomínal na Zagorovou: Měla nejkrásnější ruce, zachránila mi život

Karel Vágner zavzpomínal na Hanu Zagorovou

Skladatel a hudebník Karel Vágner (80) patřil bezpochyby k nejdůležitějším mužům v životě zesnulé zpěvačky Hany Zagorové (†75). Byli pracovní partneři, ale především nejlepší přátelé. Vágner na svou milovanou Haničku zavzpomínal v exkluzivním a velice dojemném rozhovoru pro pořad Showtime.

Karel Vágner se s Hanou Zagorovou znal padesát let. Dlouhou dobu byli kolegové, avšak na nějaký čas se jejich pracovní vztah přesunul do více než přátelské roviny. I když nikdy nevystupovali jako oficiální pár, jejich vzájemná láska a respekt jeden k druhému přetrvával až do Hančiny smrti. „Byli jsme kamarádi na život a na smrt. I když jsme se nějaký čas měli víc rádi než kapelník a zpěvačka. Já si myslím, že jedno z nejhezčích kamarádství je láska bez sexu,“ sdělil Vágner v rozhovoru pro pořad Showtime.

Ve své emotivní vzpomínce na zpěvačku, která by 6. září oslavila 76. narozeniny, sdělil, že pro něj Zagorová byla také andělem strážným. Nejednou mu dokonce zachránila život. „Překážel mi reflektor, chtěl jsem ho dát stranou, a jak tam neměli uzemnění, probila mě elektrika. Cítil jsem, že umírám. Ale vím, že mě oživovala právě Hanka,“ popsal jednu z nezapomenutelných vzpomínek.

Vágner: Hanka pro mě byla asi to nejvíc, co jsem mohl v životě potkat

Odchod jeho milované Hanky je pro něj stále neuvěřitelně těžký, žal a emoce dokáže při vzpomínkách na ni jen stěží skrývat. Dlouhou dobu podle svých slov přemýšlel, jak by svou přítelkyni charakterizoval jedním slovem. „Nedávno jsem na to přišel –⁠ laskavá. Byla jedním z nejlaskavějších lidí, které jsem v životě potkal. Byla hodná, nikomu neublížila,“ popsal Vágner, kterého na Hance uchvátilo ještě něco. „Měla nejkrásnější ruce, jaké jsem v životě viděl,“ prozradil.

Hana Zagorová o Vágnerovi za svého života mluvila také jen v superlativech. „Bylo jasné, že Hanka pro mě byla asi to nejvíc, co jsem mohl v životě potkat a ona to věděla taky. A to byla neskutečně dobrá věc, že my dva jsme se potkali,“ dojímal se. A jak zvládá překonat smutek a bolest z její ztráty? „O pár lidí jsem v životě přišel, ale nikdo mě nevzal tak moc jako Hanka. Je to jedině čas a práce. Ale zatím mi to moc nejde,“ dodal upřímně.

Na závěr se svěřil, že mu v překonání smutku pomohla fotka, kterou mu poslala jeho nejmladší dcera z pietního místa na Vyšehradě. „Je na ní Hanka, jak vyplazuje jazyk. Tam jsem si říkal: Tady ji poznávám, protože nám vzkazuje, že tam nahoře je to lepší. A kdo ví, že to není pravda? Vždyť se tam odtamtud nikdo nevrátil.“

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.