Celebrity

31. srpna 2022 05:30

David Laštovka

Hana Zagorová smrti unikla několikrát. Přepadl ji násilník, málem se otrávila

Zpěvačka Hana Zagorová, která zemřela ve věku 75 let, si během života vytrpěla své. O život jí šlo několikrát a zdaleka se nejednalo jen o zdravotní problémy. Nebýt její intuice, už tu dávno nemusela být.

Šťastné rozhodnutí za minutu dvanáct

Snad všichni strážní andělé při ní stáli před několika desítkami let. Na Slovensku ji čekal společný koncert se zpěvákem Petrem Rezkem. Na místo vystoupení měla cestovat v jeho autě. Na poslední chvíli se však rozhodla, že raději poletí letadlem, což jí možná zachránilo život. Rezek měl totiž při cestě vážnou nehodu. Na dálnici se přímo z před jeho vozem jedoucího kamionu začaly valit sudy piva. Kličkoval, snažil se jim vyhnout, až jeho auto vyletělo z vozovky do vzduchu a skončilo v příkopu. Jako zázrakem dopadlo na všechna čtyři kola, což zpěvákovi s největší pravděpodobností zachránilo život. Vůz byl na odpis. Pokud by bedny s pivy prolétly okny auta, neměl by šanci přežít.

Jak probíhalo poslední rozloučení rodiny a přátel s Hanou Zagorovou?

Hrozila jí otrava plynem

K velkému neštěstí mohlo dojít také v 80. letech. Hana se doma chystala uložit ke spánku, když uviděla květinu v předsíni poblíž plynového kotle, která zničehonic změnila barvu. Ze zelené se najednou stala žlutočervenou. Okamžitě zalarmovala plynaře. „Ti pánové, když přišli, mi řekli, že jsem měla kliku, že jsem nešla spát. Že by se mi spalo dobře, ale už na furt. Unikal totiž plyn. Přitom jsem velmi dbala na to, aby byl každý rok kotel vyčištěný a v pořádku. Něco se ale stalo, což jsem netušila,“ svěřila se Hana Zagorová v dokumentu GEN.

Násilník ji dusil, prožila scénu jako z hororu

V polovině 80. let ji v jejím bytě přepadl zloděj a násilník. Zazvonil u jejích dveří a vydával se za pracovníka plynáren, který jde odečítat plyn. Hana ho pustila dál, pak se ale strhla scéna doslova jako z hororu. Začal ji dusit a pouštět na ni sprchu. „Zažila jsem fyzický pocit strachu. Skoro jsem neviděla, jak mi otekl obličej,“ popsala kdysi hrůzostrašný zážitek deníku Blesk. Všechno nakonec mělo šťastný konec. Hana se lupiče zeptala, co ho to napadlo, že mohla klidně umřít, a pozvala ho na drink. „On přikývl a já nalila dvě sklenky šampaňského,“ přiblížila zpěvačka. Násilník se poté rozbrečel a utekl.

Kvůli covidu v kritickém stavu

V roce 2020 prodělala covid s těžkým průběhem. Měla vysoké horečky a byla hospitalizována v nemocnici. Kvůli tomu, že navíc od mládí trpěla vážným onemocněním krve, byla situace kritická. Hana prokázala obrovskou touhu žít a z nejhoršího se dokázala dostat. „V žádném případě to není chřipka. Ve chvíli, kdy jste navázána na jiné onemocnění, je to velmi nepříjemné a v podstatě vám to poničí celý organismus,“ prozradila zpěvačka po vyléčení CNN Prima NEWS. „To, co prožila Hanka, opravdu nebyla legrace. Už jen to, že první týden měla denně čtyřicítky horečky, strašný stav. Nikomu to nepřeju,“ dodal její manžel Štefan Margita.

Po kolapsu musela dveře do bytu vyrazit policie

Na začátku října 2021 doma zkolabovala. Musela se k ní dostat policie, která ji našla v bezvědomí. V nemocnici pak strávila čtrnáct dní. „Ještě jí dělají nějaké kontroly a čekají na výsledky. Chtějí zjistit, jak dlouho jí vydrží transfuze krve, které dostává. Je to velmi důležité. Ten termín se totiž stále zkracoval a zkracoval,“ popsal tehdy v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS Štefan Margita. Hana na sklonku života bojovala také s osteoporózou, kvůli které se jí lámaly kosti a musela nosit korzet.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.