Hanu Zagorovou trápí další nemoc. Kvůli řídnutí kostí odkládá návrat ke koncertům

Exkluzivní rozhovor s Hanou Zagorovou

Zpěvačka Hana Zagorová (75) otevřeně přiznala, že ji trápí osteoporóza. Tato nemoc se vyznačuje řídnutím kostní hmoty a její zvýšenou křehkostí. Jak se to podepisuje na jejím životě?

Pětasedmdesátiletá zpěvačka se po delší době objevila na televizních obrazovkách. Prozradila, proč musela odložit veškeré pracovní aktivity. „Mám osteoporózu,“ svěřila se s nepříjemnou diagnózou v magazínu Showtime. „Musím být hodně v posteli, ale už jsem začala chystat desku. Mám zatím hotových sedm písniček a jsou moc krásné,“ prozradila nadšeně zpěvačka. Ale se zdravím stále má nějaké trable.

Zlomila si tři obratle a musí teď být v klidovém režimu. „To kvůli bolestem. Zlomila jsem si tři obratle. Pak ještě jeden nad nimi,“ vysvětlila pro Showtime. Na sobě měla během rozhovoru bederní korzet, který jí pomáhá v zafixování páteře. „Ještě pořád jsem v korzetu, ale je to lepší,“ řekla s nadějí v hlase Zagorová.

V těžším životním období jí pomáhá zpěv

Při zvládání těžšího období jí pomáhá zpěv. „Samozřejmě si prozpěvuji, abych se dostala trošku do kondice, což si myslím, že je velmi důležité a vždycky mě to moc osvěží,“ usmívala se. Ačkoliv to teď se svým zdravím nemá úplně nejlepší, snaží se pomaličku vracet zpět do běžného života, přiznala však, že ji ještě trápí únava.

Na návrat na pódia se těší, ale zatím nechce nic uspěchat. „Až to bude vypadat dobře, až budu podávat takový výkon, na jaký jsem zvyklá, tak se rozběhnu a budu tam! Zatím to na rozběhnutí, musím říct, není,“ uzavřela Zagorová.

Kromě toho Zagorová bojuje celý život s onemocněním krve. To jí navíc minulý rok rozhodil takzvaný postovidový syndrom. „Ten mi samozřejmě rozhodil krvinky, se kterými bojuji celý život. Takže ty dostaly zabrat nejvíc. Ono to jde ruku v ruce,“ vysvětlila. A jak se to projevuje konkrétně? „Nemůžu se dodýchnout,“ objasnila minulý rok v rozhovoru pro Prima Ženy.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.