Celebrity

23. března 2022 11:08

Anna Kopečková

Děti Karla Vágnera: Tati, jsi frajer! Zdědily po něm talent, paličatost i ploché nohy

Legenda české pop music, muzikant a hudební producent Karel Vágner oslavil 22. března osmdesáté narozeniny. Největší radost mu v současné době dělá jeho velká rodina. Co mu ke kulatinám popřály jeho děti a jakou mají na svého tatínka nejhezčí vzpomínku?

Slavný hudebník má celkem šest dětí, od nich sedm vnoučat a osmé je na cestě, narodit by se mělo synovi Jakubovi a jeho manželce v dubnu. S první manželkou Želmírou má Karel Vágner syna Karla, který se oženil s modelkou Simonou Krainovou. Z druhého manželství s výtvarnicí Monikou Asterovou má Jakuba, Terezu a Barboru. Se třetí ženou Katinou Papadopulosovou pak Josefa a Annu.

Na své děti může být náležitě pyšný. Každý z nich v něčem vyniká. Například Jakub je světově uznávaný sportovní rybář, Josef a Tereza muzikálovými zpěváky, Anna respektovanou baletkou a Barbora herečkou a zpěvačkou.

Čas s tatínkem je za odměnu

Pořadu Showtime se podařilo dát dohromady pět hudebníkových potomků, kteří tatínkovi nejen popřáli, ale také se podělili o zážitky z dětství, na které rádi vzpomínají. Pro dceru Barboru to byly a stále jsou chvíle, které mohla trávit společně s tatínkem a které jsou pro ni velmi vzácné: „Když jsem se jako malá ráno vzbudila, sedli jsme si na gauč a dali si snídani. Teď je to veškerý čas s ním. Moc si vážím toho, když si třeba spolu zajdeme na oběd. Nebo když se přijede podívat na vnoučátka,“ zavzpomínala v pořadu Showtime Barbora Vágnerová.

Ještě vzácnější byl Karel Vágner pro jeho děti Josefa a Annu. „My jsme společně s tátou nevyrůstali, ale v momentě, kdy za náma přijel, trávili jsme spolu čas. A většinou to byly výlety za jeho fotbalem, který hrál s Amforou,“ svěřil se syn Josef. Jeho sestra Anna, která je baletkou ve Slovenském národním divadle, si váží každé možnosti, kdy může svého otce vidět. „Pro mě je zážitek, když se na mě jednou za čas přijede podívat. To je taková odměna.“

Táta je opravdový frajer

Velmi emotivně zavzpomínala na tatínka dcera Tereza: „Když mi operovali dceru Madlenku těsně po jejím narození, táta se zachoval jako opravdový frajer. Byl první, kdo seděl před operačním sálem, a první mi i volal, že to zvládla. Hodně to náš vztah změnilo, protože od té doby byl u nás téměř každý den a já mám pocit, že za ty roky, kdy hodně koncertoval a byl pryč, jsme si to v posledních letech hodně vynahradili.“ Tereza je ze všech dětí také svému tatínkovi nejvíc podobná. „Čím jsem starší, tím jsem mu podobnější. A evidentně jsem hrozně podobná jeho mámě, kterou jsem bohužel nikdy nepoznala.“

A co po něm podědili ostatní? „Určitě paličatost. Je to hroznej mezek,“ postěžoval si s úsměvem Jakub Vágner. „Já jsem po tátovi kromě uměleckých vloh bohužel zdědila ploché nohy, které pro baletku nejsou úplně šťastné,“ svěřila se také s úsměvem Anna. I dcera Barbora zdědila po tatínkovi jeden nedostatek - nejde jí matematika. Čeho si ale velmi cení, je jejich společná láska ke kultuře a to, že oba mají rádi společnost. „Já jsem cholerik, ale zároveň věřím, že dokážu pro lidi kolem sebe udělat maximum a mám radost z toho, když vidím, že se lidi kolem mě baví a že jim v té zábavě dokážu pomoci. To si myslím, že mám od táty,“ doplnil syn Josef.

Tati, jsi skvělý, tak nebuď líný!

Svému tatínkovi všichni popřáli samozřejmě pevné zdraví, štěstí a spokojenost. „Jsi nejlepší táta na světě a máme tě všichni moc rádi,“ vzkázala tatínkovi v pořadu Showtime dcera Tereza a syn Josef si neodpustil lehké popíchnutí: „Tati, jsi zdravý, vitální, jsi skvělý, oblíbený, tak nebuď líný a začni se hýbat. Choď na procházky se psem. Máme tě všichni moc rádi.“ Všechny jeho děti by si přály, aby tu pro ně byl ještě dlouhá léta. „Moc bych si přála, aby moje děti doprovázel na jejich maturitní ples,“ dodala Tereza.

I když se Karel Vágner svěřil, že své kulatiny moc neprožívá, oslavu si užil ve velkém stylu, v v penzionu v Klokočné nedaleko Prahy. Přišla mu popřát řada známých osobností, například Dagmar Havlová, Stanislav Hložek, Jiřina Bohdalová, Karel Janeček nebo Ivana Gottová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.