Celebrity

6. září 2022 05:30

David Laštovka

Hana Zagorová slavila před rokem půlkulatiny. Tušila, že budou v jejím životě poslední?

6. září by Haně Zagorové bylo 76 let. Jak probíhaly před rokem oslavy jejích posledních narozenin? O nečekané momenty nebyla nouze a zpěvačka neskrývala slzy dojetí.

V den svých narozenin měla mít Hana Zagorová koncert v pražské Lucerně. Bohužel ho byla nucena zrušit, neboť bojovala s postcovidovým syndromem. Den tak trávila doma ve svém bytě společně s manželem Štefanem Margitou a po náročné nemoci nabírala potřebné síly. Překvapivý dárek pro ni přichystala její doprovodná skupina Boom!Band v čele s kapelníkem Jiřím Dvořákem. Muzikanti ji přišli zahrát a zazpívat přímo pod okny.

Když Hanička uslyšela známé písně, vyšla na balkon a nevěřila svým očím. Originální narozeninový dárek ji dojal až k slzám. „Lámal jsem si hlavu, čím Hance udělat radost. Kvůli nemoci nemohla uspořádat ani žádnou menší oslavu, tak mě napadlo zahrát a zazpívat jí Happy Birthday pod balkonem,“ vylíčil tehdy deníku Blesk kapelník Jiří Dvořák, který měl pro oslavenkyni připraven i puget hortenzií.

Štefan Margita napsal na svůj Instagram své zesnulé ženě dojemné vyznání:

Jsem ráda že žiju a jsem na světě, říkala Hana

I přes svoji zdravotní indispozici je Hana pozvala dál a pohostila je šampaňským a nejrůznějšími dobrotami. „Mohli jsme si ale dát jenom kávu, protože jsme všichni přijeli autem. Strávili jsme tam půl hodiny, hezky popovídali a zmizeli. Nechtěli jsme Hance narušovat režim dne,“ popsal kapelník.

Zagorovou totiž v den narozenin čekala ještě návštěva u vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře, k němuž v poslední době pravidelně docházela. Žádná velká oslava se tak nekonala. Vypadalo to, že je se svým osudem smířená. „Nemám strach ze šedých vlasů a nepočítám, kolik mi zbývá času. Je to zvláštní, jak ten život utekl, ale je to prostě tak. Kdybych chtěla být patetická, tak řeknu, že je to spravedlnost. Věk jsem řešila víc v šedesáti než v sedmdesáti. Dnes jsem ráda, že žiju a že jsem na světě,“ svěřila se například v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Hana Zagorová zemřela 26. srpna ve věku 75 let. Během své bohaté kariéry nazpívala přes 900 písní a devětkrát se stala zlatou slavicí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.