Žbirková vyjádřila podporu Margitovi. Mekymu i Hance poslala do nebe dojemný vzkaz

Žbirková podpořila Margitu a do nebe poslala vzkaz

Kateřina Žbirková (55) ovdověla minulý rok, když zemřel její manžel, zpěvák Miroslav Žbirka (†69). Sama tak nejlépe rozumí bolesti, s jakou se právě musí vypořádávat Štefan Margita (66) ze ztráty své milované Hany Zagorové (†75).

Přesně 10. listopadu to bude rok, co odešel legendární slovenský zpěvák do hudebního nebe. Miroslav Žbirka zemřel ve věku 69 let na plicní onemocnění. Kateřina Žbirková nese ztrátu milovaného partnera statečně, jeho odchod je ale pro ni stále bolestivý. I nadále se však snaží udržovat manželův odkaz, zájem o jeho písně ji velice těší a pomáhá jí zvládat nelehké časy.

Sama Žbirková si prošla ztrátou milované osoby, takže moc dobře ví, jak se asi Štefan Margita aktuálně cítí. Před týdnem mu zemřela žena, se kterou strávil 30 let svého života – a to je věc, která se těžce zpracovává. Nad ztrátou Hany Zagorové truchlí celý národ a podporu jejímu muži vyjádřilo spoustu známých osobností.

Dojemný vzkaz do nebe

Svého manžela už sice Žbirková nikdy neobejme, myslí na něj ale neustále a moc jí chybí. Do nebe mu dokonce poslala dojemný vzkaz. Na věnec pro Hanu Zagorovou nechala napsat: „Haničko, dej tam Mekymu za mě pusu.“ Sám Miroslav Žbirka se se Zagorovou znal a byli dobří přátelé.

„Meky se s Hankou znal velmi dobře a pak jsme se stali přáteli i se Štefanem. Minulý rok, myslím, že to bylo 23. června, jsme spolu natočili poslední Hančino televizní vystoupení v rámci programu Doupě Mekyho Žbirky. Strávili jsme spolu moc příjemný večer. Poté jsem si vyhledala fotografie z toho dne a hned mě samozřejmě napadl ten vzkaz. Doufám, že tam jsou opravdu spolu,“ prohlásila Žbirková v pořadu Showtime s dojetím v hlase.

Když zpěvačka Hana Zagorová zemřela, nabídla Kateřina Margitovi podporu jak praktickou, tak emoční. „Napsala jsem mu, že jsem mu kdykoliv k dispozici a doufám, že tam jsou Meky s Hankou spolu. A on mi napsal, že věří, že ano. Doufám, že mu takové vzkazy pomáhají stejně, jako pomáhaly mně,“ dodala Žbirková, která se dál aktivně snaží udržovat odkaz svého muže.

„Poslední dobou jsem se stala takovým náhradníkem nebo talismanem, který lidem Mekyho připomíná. Dělám to ráda, a pokud mají jeho fanoušci zájem, snažím se přebírat i další aktivity, které můj muž dělal. Myslím si, že ta tradice by měla přetrvávat, a těší mě, když lidé vzpomínají na mého muže,“ vysvětlila pětapadesátiletá Žbirková, která s Mekym strávila 33 let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.