Fanoušci pláčou za duhovou vílu. Haně Zagorové se v divadle poklonila i Absolonová

Lidé se loučí s Hanou Zagorovou, ve frontě čekali od ranní hodin

Tisíce fanoušků se v divadle Kalich loučí s velkou dámou české populární hudby. Na Hanu Zagorovou, která odešla ve věku 75 let, se slzami v očích vzpomínají lidé nejen z Česka, ale do Prahy dorazili i její fanoušci ze Slovenska. Poklonit se před rakev přišla také zpěvačka Monika Absolonová (45).

V úterý proběhlo poslední rozloučení v kruhu rodinném, ve středu mají možnost se s Hanou Zagorovou rozloučit fanoušci. Do Kalichu ale dorazila také zpěvačka Monika Absolonová, která se kvůli pracovním povinnostem nemohla zúčastnit zádušní mše v kostele svatého Tomáše.

Veřejnost bude mít možnost se památce velké dámy české populární hudby poklonit až do 17 hodin. Pak bude možnost zapálit svíčku na Vyšehradě, kde Hana Zagorová najde místo posledního odpočinku.

Paní Maria, seniorka ze Slovenska, je v Praze na návštěvě u dcery. Když se dozvěděla, že je možnost se s Haničkou rozloučit, neváhala ani na vteřinu. Zagorovou milovala, je to její mládí. „Je hrozné, že už spousta těch zpěváků a zpěvaček, na kterých jsme vyrůstali, už tu mezi námi není. Od Haničky jsem měla ráda snad každou písničku. Mám doma její desky. Ze zpěváků jsem nejvíce měla ráda Karla Gotta, ze zpěvaček Hanu Zagorovou. Nemůžu pořád uvěřit tomu, že už tu mezi námi ani jeden není,“ popsala emotivně pro CNN Prima News.

„Je to moje mládí, s mojí první láskou jsme si pouštěli její písničky. Měla logické texty, dobře pochopitelné pro všechny,“ dodala pro Prima Ženy paní Kateřina.

Pokud byste náhodou dnešní rozloučení s Hanou Zagorovou nestihli, nezoufejte, čas na symbolické zapálení svíčky či položení květin budete mít až do sobotního večera poblíž vstupu na vyšehradský hřbitov. Více podrobností najdete TADY.

PŘÍMÝ PŘENOS Z DIVADLA KALICH NAJDETE ZDE

„Po skončení rozloučení na jevišti Divadla Kalich, budou květinové dary převezeny na improvizované pietní místo, v blízkosti vstupu vyšehradského hřbitova, kde budou umístěny do 3. 9. do večerních hodin. I sem se bude možné přijít symbolicky rozloučit s Hankou a případně i zapálit svíčku,“ uvedlo ve svém vyjádření Divadlo Kalich.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.