Celebrity

30. srpna 2022 18:15

Tomáš Durčák

Pohřeb Hany Zagorové OBRAZEM: Štefan Margita zamával své lásce na poslední cestu

V kostele na Malé Straně dnes proběhlo v úzkém rodinném kruhu bez přístupu veřejnosti rozloučení s velikánkou české populární hudby Hanou Zagorovou (†75). Po 30 letech společného manželství jí zde dal své poslední sbohem i její zdrcený manžel Štefan Margita (66).

Smuteční obřad začal ve 14 hodin, celé dopoledne však probíhaly v okolí i uvnitř kostela přípravy. Zaměstnancům pohřební služby mimo jiné asistoval i synovec Štefana Margity Viktor (43). Ten aktuálně žije ve španělské Malaze, kam chtěli Zagorová s Margitou v září odcestovat na dovolenou.

Jak probíhalo poslední rozloučení s Hanou Zagorovou?

Jasné pokyny pro hosty a dvě chybějící kamarádky

Na pohřeb ze zdravotních důvodů nemohla přijít Helena Vondráčková (75), která s manželem Martinem Michalem (62) poslala smuteční věnec a ve svém vyjádření uvedla: „Z dnešní zádušní mše jsem se Štefanu Margitovi ze zdravotních důvodů omluvila. Budu ale na dálku s ním i s Hankou, kterou jsem měla moc ráda a do posledních dnů před jejím nečekaným odchodem jsme byly v kontaktu. Podporovala jsem ji v boji s jejími zdravotními problémy a věřila jsem, že je překoná. S jejím odchodem se těžko smiřuji a bolí to.“

Nedorazí ani další spolupracovnice a blízká kamarádka Monika Absolonová (45), a to z pracovních důvodů. „Na rozloučení nemůžu být. Mám práci, natáčení, které nejde zrušit. Hrozně mě to mrzí,“ svěřila se zpěvačka pro Blesk a dodala: „Vůbec si neumím představit, jak je Štefanovi. Jejich vztah byl nesmírně hluboký a vzájemně se potřebovali. Byly spřízněné duše.“

Přibližně o půl dvanácté byla do kostela vnesena rakev s ostatky Hanky, která bude mít druhé rozloučení zítra v divadle Kalich, kam jí bude moci přijít dát poslední sbohem i veřejnost a kam například kvůli dnešní absenci dorazí i zmíněná Monika Absolonová.

Dle informací deníku Blesk dostali všichni smuteční hosté jasné pokyny, kterými se během obřadu měli řídit. Přinesené květiny či věnce musely obsahovat pouze světlé květy, respektive jen růžové, bílé či žluté. Ideálně mělo jít jen o růže či gerbery. Věnce navíc velikostí nesměly přesahovat ten od Margity.

Mezi hosty byli blízcí příbuzní i celebrity

Do kostela dorazila i Hanina sestra Evelyn Bečvaříková (78) se svou rodinou. Seznam pozvaných hostů se navíc doslova hemžil známými osobnostmi. Na pohřeb nakonec přišli Radek Banga, Jiří Bartoška, Lucie Bílá a Radek Filipi, Jiřina Bohdalová, Lucie Borhyová, Ondřej Brzohbohatý a Daniela Písařovicová, Michal David, Richard Genzer, Ivana Gottová, Aleš Háma, Vlastimil Harapes, Dagmar Havlová, Stanislav Hložek, Michal Horáček, Dalibor Janda s dcerou Jiřinou, František Janeček, Petr Kotvald, Blanka Matragi s manželem, Honza Musil s manželem Jakubem, Vašo Patejdl, Halina Pawlowská, Vendula Pizingerová, Josef Polášek, Petr Rezek, Felix Slováček a Dáda Patrasová, Ondřej Sokol s manželkou, Pavel Šporcl, Eva Urbanová, Jakub Vágner, Karel Vágner s manželkou, Jitka Zelenková nebo Marek Ztracený. Na fotografie z obřadu se můžete podívat v úvodní galerii.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.