Emanuele Ridi promluvil o začátcích v Česku: Příchod byl tvrdý, říkali mi Itale cikáne

7 pádů Honzy Dědka (29) - Emanuele Ridi

Populární italský kuchař a restauratér Emanuele Ridi žije už několik let v Praze. V pořadu Honzy Dědka promluvil o těžkých začátcích v Česku a prozradil, co na naší zemi obdivuje.

Kuchař Emanuele Ridi pochází z ostrova Elba, nyní však vlastní luxusní restauraci v Praze zaměřenou na italské pokrmy. Je znám především z pořadu S Italem v kuchyni. V roce 2016 se zúčastnil taneční soutěže, v níž jeho partnerkou byla Lucie Hunčárová. Ta se později stala jeho přítelkyní.

„V taneční soutěži jsem dřel jako blázen. Snaha byla. Měl jsem krásnou partnerku, ale tu jsem měl i předtím – i teď mám krásnou partnerku,“ pochlubil se Ridi v 7 pádech Honzy Dědka. Právě ženy byly jedním z hlavních důvodů, proč se Emanuele rozhodl v Česku zůstat. Ještě zásadnější ale pro něj podle vlastních slov byla nechuť k vojenské službě a vidina, že se kvůli ní bude muset nechat ostříhat.

„Příchod do Česka byl tvrdý. Jazyk není jednoduchý. Táta mě vzal, hodil mě do vody – a uč se. Říkali mi Itale cikáne. Malinko si nás pletli. Ale dneska je to nádherné místo, skoro všechno funguje, krásné ženské, neriskuješ bezpečnost. Teď tady funguje víc věcí než v Itálii. Kromě počasí,“ řekl Emanuele Ridi, který se v Česku poměrně rychle zabydlel.

Jako další se v 7 pádech Honzy Dědka představila také humorná sestava 3v1.

„Od Čechů jsme se my Italové naučili závist, ale nejenom to. Jsem rád, že jsem v Čechách. Mám rád českou kuchyni. Ale v létě ji nezvládám. Co si mám dát? Bramboračku v létě? Ale v zimě ji mám rád. Kachničku mám rád,“ přiznává Ridi, který na Česku obdivuje nejen krásu žen.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.