zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Ital Emanuele Ridi poprvé odhalil pravý důvod, proč zůstal v Čechách. Ženy to nebyly!

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Lenka Nováková , Vydáno: 16.11.2021
„O Vánocích tady budu už 29 let,“ prozradil Emanuele Ridi, který se proslavil svou roztomilou lámanou češtinou v televizní kulinářské show. Pravý důvod, proč před lety zůstal v Čechách, ale odhalil až teď.

reklama

Osmačtyřicetiletý kuchař, který okouzlil nejednu ženu, trochu váhá, když se ho zeptáte na to, zda se cítí být víc Italem nebo Čechem. „Jsem asi pořád ještě víc Italem, česky mluvím blbě. Ale když se vracím do Prahy, říkám, že letím domů,“ vysvětluje Ridi.

V Česku ho udržely ženy a strach z vojny

Emanuele Ridi rád tvrdí, že ho v Česku udržely krásné ženy a nechuť k vojenské službě. Češky však v jeho rozhodnutí zůstat v Praze zase tak významnou roli nehrály, daleko vážnější důvod byla vidina toho, že se bude muset pohledný Ital nechat ostříhat kvůli vojně.

„Přestěhoval jsem se do Česka, abych nemusel na vojnu. Měl jsem dlouhé vlasy a nechtěl jsem se ostříhat. A táta mi tady nabídl práci, protože tu měl obchod s oblečením,“ vzpomíná v 7 pádech Honzy Dědka Ridi, který se stal kuchařem z leknutí.

Emaneule Ridi Honzovi Dědkovi prozradil, proč zůstal v Čechách
Autor: Teki Shine/ FTV Prima Emaneule Ridi Honzovi Dědkovi prozradil, proč zůstal v Čechách

Vyučeným kuchařem po telefonu

Emanuele Ridi během třiceti let v Čechách vystřídal už několik slavných adres, kde si založil dobře fungující italskou restauraci, ale jak sám říká, k vaření si našel cestu daleko později.

„Nejsem vyučený kuchař, ale můj děda s babičkou měli restauraci a druhý děda s babičkou prodávali ovoce a zeleninu. Můj táta si vzal třetí manželku z jižního Tyrolska a ta mi udělala carbonaru a já jsem si uvědomil, že takhle to nejde,“ vypráví Ridi. Kulinářský zážitek ho donutil, aby se začal zajímat o to, jak správně italskou kuchyni uchopit, proto zavolal babičce.

Emanuele Ridi v kulinářském pořadu Léto s Italem
Autor: FTV Prima Emanuele Ridi v kulinářském pořadu Léto s Italem

„Začal jsem vařit, učila mě babička po telefonu. Stálo mě to nesmyslně moc, protože ten telefon byl drahý. S kamarádem jsme dováželi pečivo z Itálie a první restauraci jsem otevřel v roce 1998. V létě jsem přežil, ale pak přišla krutá zima. Ale zaplaťpánbůh se to chytlo, jedny noviny mi udělaly krásnou recenzi. Češi mi nejdřív házeli na hlavu těstoviny, chtěli je nechat dovařit, a taky mi řekli, že jsem Itálii neviděl ani na mapě,“ vzpomíná s úsměvem na těžké začátky v gastronomii v Česku Emanuele Ridi.

Linda Rybová a David Prachař v pořadu 7 pádů Honzy Dědka

Linda Rybová stěhuje Davida Prachaře několikrát do roka! Herec promluvil o manželčině obsesi

Táňa Pauhofová

Herečka Táňa Pauhofová se tajně vdala! Ano řekla o deset let mladšímu muži

reklama

Související témata: 7 pádů Honzy Dědka , FTV Prima , 7 pádů Honzy Dědka , Emmanuele Ridi , vojenská služba

reklama

Přečtěte si také

reklama