Celebrity

11. května 2022 16:16

Petra Kloidová

Ester Ledecká o svých trenérech: Chtějí, abych přibrala a jezdila jako chlap

Show Jana Krause - Ester Ledecká

Česká sportovní hvězda Ester Ledecká jako první na světě zvítězila na olympiádě ve dvou odlišných sportech. Kombinovat lyže a snowboard je podle dcery Janka Ledeckého blbost, přesto jí to vychází. Co po ní chtějí noví trenéři?

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká získala na letošní olympiádě v paralelním slalomu na snowboardu zlatou medaili, celkově třetí z obou sportů, a její tým už čítá pěknou řádku odborníků. „Na lyžích mám dva trenéry, fyzioterapeuta, servisáka a maminku s tátou, když přijedou. Na snowboardu mám jednoho trenéra, fyzioterapeuta a servisáka,“ vyjmenovává v Show Jana Krause, kdo všechno tvoří jádro jejího týmu.

Sportovní požadavek pro Ledeckou? Přibrat a jezdit jako chlap

Když se jí něco nepovede, hledá prý ale problém vždy nejprve u sebe. Sedmadvacetiletá sportovkyně pořád bojuje s jedním požadavkem svého trenéra a zatím se jí příliš nedaří. „Můj trenér pořád chce, abych měla víc kil,“ svěřuje se, když přemýšlí nad odpovědí na otázku, zda musí v sezoně držet speciální dietu. „Mně to ale nejde, od 15 let mám pořád nějakých 69 nebo 70 kilo,“ dodává. K tomu, že by jí kila navíc pomohla ve zvýšení rychlosti jízdy, je stejně dost skeptická. „Zase bych s sebou musela tahat daleko víc kil – když dělám tu zatáčku, tlačí to na mě ještě víc,“ říká.

Do své stáje Ester Ledecká nedávno přivítala i italského trenéra, který po ní zase vyžaduje trochu jiný styl sportovní jízdy. „S trenéry většinou souhlasím, nediskutuju. Vybírám si takového trenéra, u kterého vím, že mi řekne něco, co mi pomůže. Teď mám poměrně nového – dva roky – italského trenéra, který dříve trénoval Nora Aksela Lunda Svindala, a ten má opravdu co říct. Je hrozně zajímavé slyšet jeho názory, protože dřív trénoval jenom chlapy, kteří mají zase trochu jinou stopu, jsou agresivnější. Takže po mně chce, abych to taky zkoušela, což je zajímavé, ale občas dost složité,“ vysvětluje Ester.

V létě Ledecká trénuje a trpí

Ledecká, která tatínkovi Janku Ledeckému ve dvaceti letech pořídila jako poděkování za podporu auto mustang, prozradí, že se upřímně raduje nejen z olympijských medailí. „Novináři o mně vždycky řeknou, že olympijské zlato je pro mě nejcennější, aniž by se mě zeptali… tak ne, já mám ráda všechny medaile!“ zní zcela rozhodně.

Nastupující léto neznamená pro olympioničku volno, se svým týmem totiž trénuje na alpských ledovcích. I to má však jednu velkou nevýhodu – brzké vstávání. „Jezdíme trénovat na ledovce, a abychom stihli dobrý sníh, ten ještě po ránu zmrzlý, musíme vstávat třeba v půl čtvrté ráno a jít na kopec. A já nejsem žádný velký vstávač, takže je to pro mě utrpení,“ posteskne si u Jana Krause. Aby byla schopná tento rytmus držet, musí prý chodit spát v osm. „Večerní sníh už je takový rozbředlý a trenéři ho nemají rádi. Já bych byla i pro ten rozbředlý,“ dodává se smíchem. Co dalšího prozradila nejen o svých trenérech, sledujte v Show Jana Krause ve středu ve 21:35 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.