Celebrity

21. května 2023 06:00

Vanesa Havlíková

Eva Adamczyková o svých zraněních: Přetrhané vazy mě dostaly do formy

Eva Adamczyková v Show Jana Krause

Držitelka olympijského zlata a bronzu ve snowboardcrossu Eva Adamczyková (30), dříve Samková, se v oblíbené talkshow rozpovídala o tom, jaké slasti a strasti jí přináší kariéra profesionální sportovkyně. Prozradila také, že v brzké době vymění snowboard za taneční střevíce a svede souboj s manželem, hercem Markem Adamczykem (35).

Jako host Show Jana Krause se představila snowboardová královna z Vrchlabí Eva Adamczyková, olympijská vítězka, dvojnásobná světová šampionka ve snowboardcrossu a čtyřnásobná držitelka ocenění Královna bílé stopy, které uděluje Svaz lyžařů ČR.

Čtěte také: Ester na lyže stoupla ve dvou letech a už je nesundal, řekl Janek Ledecký

„On to byl vždycky Král bílé stopy, ale museli to přejmenovat, protože poslední roky to vyhrávají jen holky,“ vysvětlila se smíchem sportovkyně, jež se v letošní sezoně úspěšně vrátila po těžkém zranění na svah a triumfovala na mistrovství světa v gruzínském Bakuriani. „Zlomila jsem si nohy, respektive holenní kosti skoro v kotnících,“ upřesnila moderátorovi, jaké zdravotní problémy tomu předcházely.

Eva Adamczyková už prodělala několik zranění

„Operovali mě hned ten den, co jsem si to zlomila. A ani to nebyl nějaký dobrý nebo zajímavý pád, spíš byl trošku trapný,“ popsala Adamczyková svou nehodu, k němuž došlo v týmovém štafetovém závodě.

Přečtěte si také: Božská Eva Adamczyková překonala ztrátu rodičů i ošklivé zranění. Stihla se i vdát

„Zasekla jsem si hranu v cílové rovince, kde brzdíte. Tam už byly všude muldy, protože hodně sněžilo. A jak se mi to zaseklo, šla podle mě veškerá energie do snowboardu, do nohou. A protože nemáme vyskakovací vázání, jako je u lyží, musí při pádu vázání prasknout. Mně ale neprasklo a zlomila jsem si oba kotníky,“ přiblížila Eva a odhalila i další své zdravotní problémy s rameny a koleny.

„Křížový vaz jsem si přetrhla v devatenácti, ale to bylo spíš tím, že jsem nebyla dobře fyzicky připravená. To jsem to ještě dělala tak, že jsem si myslela, že stačí jenom jezdit na snowboardu. Ale nestačilo, takže jsem se pak tím zraněním zase dostala do dobré formy. Ona ta zranění jsou k něčemu dobrá,“ řekla smířlivě snowboardistka, která nyní na okamžik vymění prkno za společenské šaty a taneční střevíce.

Mohlo by vás zajímat: Manžel Evy, Marek Adamczyk v novém seriálu Pod hladinou

Přijala totiž pozvání do soutěže, v níž se zároveň objeví i její manžel, herec Marek Adamczyk. „Plno lidí si myslí, že tancujeme spolu, ale to bychom byli dost v nevýhodě. Takže budeme tančit proti sobě,“ dodala na vysvětlenou s tím, že už se těší, protože to bude dobrodružství. „Chci se naučit něco nového,“ prozradila na závěr v Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.