Extrémní sportovci si v Prostřeno! budou hrát ve sněhu. Dojde i na vánoční nadílku
Mokrý sníh - Prostřeno! S29 (33)
U prostřeného stolu se tentokrát sejde pět hvězd extrémních sportů. Surfařka, lyžař nebo motokrosový jezdec prokáží svoji soutěživou povahu. Boj v kuchyni nedopadne vůbec špatně a nebude nouze o zajímavé recepty. Originální bude hned pondělní hostitel, který se pustí do vánočně laděného menu.
Od pondělí 25. března se v soutěži amatérských kuchařů dozvíme, co si chystají k obědu či k večeři ti, kdo se věnují extrémním sportům. Jak se stravují ti, kdo potřebují, aby jejich tělo mělo dostatečný výkon a byli vždy ve formě? Objeví se v jejích menu nějaká kalorická bomba, nebo nemá v jejich menu místo za žádných okolností?
Extrémní sportovci se umí poprat se sportovními výzvami a poperou se i s naschvály od soupeřů. Ovlivní nějak jejich výkon časový limit, případně úkol týdne, kterým je pro tentokrát příprava svačiny do báglu? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Pondělí: Adam Raiter (35) rád stráví týden s lidmi, kteří jsou podobní jako on
Týden zahájíme na horách, v Krkonoších, s prvním hostitelem – s uměleckým truhlářem a nadšeným sportovcem Adamem Raiterem. Ten se už v Prostřeno! jednou mihnul – jako náhradník na večeři. A tolik se mu to zalíbilo, že se z role strávníka chtěl dostal i do té hostitelské. Adam není tvář neznámá. Proslavil se jako ex Agáty Hanychové, také bojoval o přežití v jedné reality show a v Prostřeno! se konečně ukáže sám za sebe. Adam své hosty pozve na hory. Do jedné horské chaty, která mu je tak trochu druhým domovem. A rozhodne se vsadit na vánoční menu, protože Vánoce miluje. Budou se dokonce nadělovat dárečky. To, že jde o vánoční menu, se ale hosté dozví až během večeře. Z Adamova menu to hádat nemohou. To je psané trochu odvážně – lososové Radical Ride, adrenalinový vývar z prudkých vodních proudů, freestyle kapr na terénní bramborové dráze a Quad cork ze zlata. Jen ti, co rozumí sportovní terminologii, tuší, o co se jedná. Sledujte už v pondělí na prima+ a vpodvečer na Primě, kolik bodů si nakonec vyvaří.
Úterý: Dan Miler (37) výzvu přijal, přestože nemá rád kamery
Také druhý den zůstaneme na horách. Počasí natáčení přeje, všude spousta sněhu a také jídla. O něj se postará úterní hostitel – freestyle MTB biker a sportovní promotér Dan Miler. Mezi jeho koníčky patří otužování, vodní sporty, kolo a snowboard. Dan má rád adrenalin všeho druhu a sám o sobě tvrdí, že je optimista a pečlivý lajdák. Jako lajdák se ale rozhodně neprojeví u plotny. Dan vsadí na moderní kuchyni světových chutí, když připraví tacos de Camarones, Tom Kha Gai Coco polévku, hovězí steak, pepřovou omáčku a pečené brambory a jako dezert Suzette. A právě dezert dá hostům nejvíc zabrat. Marně si budou lámat hlavu, co to vlastně je. A ony jsou to palačinky.
Středa: Surfařka Natálie Kotková (29) se věnuje modelingu, tvoří obsah na sítě a moderuje
Také třetí večeře proběhne na horách v horské chatě. Tentokrát se na ni bude muset jet rolbou, jinak by se tam nikdo nedostal. Ve středu předvede, co u půjčené plotny dovede, jediná dáma téhle extrémní skupiny Natálie Kotková. Moderátorka, influencerka a surfařka Natálie miluje kočky, cvičí jógu, má ráda tanec, ale taky focení, natáčení a editace videí. A nejvíc ji vystihuje spojení „Naty Nezmar‘‘. Dokud něco nevyzkouší, bude ji to vždy lákat a bude si říkat, jaké by to asi bylo. Natálie vsadí na menu letem světem, když připraví připraví předkrm z Itálie: carpaccio z červené řepy, druhý předkrm bude z Kanárských ostrovů: Gambas al Ajillo, hlavní chod z Thajska na Lomboku: žluté curry a nakonec maminčin „číský dort“. I Natálie volí sportovní zábavu na sněhu. Jenže klukům se do ní moc nechce. Nelíbí se jim, že budou promočení.
Čtvrtek: Daniel Hanka (33) považuje účast v Prostřeno! za super nápad
Profesionální lyžař Daniel Hanka rád hraje na kytaru, lyžuje, bruslí, jezdí na wakeboardu a baví ho stará auta. Sám o sobě tvrdí, že je decentní lidská bytost, občas je trochu punk. A prý je i vtipný, což tedy je, protože celý týden vtipkuje se svým osobitým smyslem pro humor. Daniel hosty pozve k sobě domů do Prahy, do bytu, kde žije s přítelkyní a se svým psem. Danielovo menu zní na papíře stručně: caprese, ball tip, hamburger a tiramisu. A je vyladěné do nejmenších detailů. Místo polévky volí maso, kterého se sní 300 gramů na osobu. Jako zábava bude elektrická kytara, na kterou se všichni naučí hrát. Zaujme jeho poněkud tajemné menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve čtvrtek.
Pátek: Filip Podmol (27) se hodlá k vaření postavit s plnou vervou
Páteční extrémní večeři připraví motokrosový jezdec Filip Podmol. Jeho největším koníčkem jsou motorky a auta. A sám o sobě si myslí, že má dobrý charakter. Filip hosty pozve do domu, ve kterém žije se svou přítelkyní a jejím tatínkem. Ten je stejně jako Filip závodník a dům, zahrada i garáže jsou tak plné aut a motorek. Filip se netají tím, že vůbec nevaří, ale snažil se dobře se připravit. Přítelkyně mu pomohla menu sestavit i natrénovat. Filip slibuje burratu po italsku, hovězí vývar, steak s bramborem a fazolkami a čokoládové překvapení s ovocem. Jediné, v čem si věří, je hlavní chod, protože steaky má rád. Jenomže jako naschvál právě při přípravě hlavního chodu Filip zazmatkuje a steaky se mu nepovedou podle představ. Zábava bude pochopitelně na motorkách a napínavé to bude až do konce. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno.