Celebrity

19. března 2024 17:15

Tomáš Durčák

Kdo by měl být nový James Bond? Fanoušci chtějí Idrise Elbu, ve hře jsou i ženy

Spekulace kolem výběru nového herce, který by ztvárnil agenta 007, víří už od chvíle, kdy Daniel Craig prozradil, že bondovka Není čas zemřít (2021) bude jeho poslední. Svůj názor nyní vyjádřili fanoušci a podle tisíců z nich je favorit jasný. Někteří by však rádi v roli legendárního špiona vůbec poprvé viděli ženu.

V posledních letech se objevilo hned několik jmen známých herců, u nichž dle insiderů existuje velká šance, že obléknou perfektně padnoucí oblek s kravatou agenta Jejího Veličenstva. Po velikánech, jako byli Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton nebo Pierce Brosnan, se jako zajímavý adept v minulosti jevil třeba Aaron Taylor-Johnson. V kuloárech však padala i jména jako Jamie Dornan, Henry Cavill či Idris Elba.

A právě poslední jmenovaný, jednapadesátiletý oscarový herec s kořeny sahajícími do Sierra Leone, se v anketě ukázal jako divácky nejoblíbenější adept na roli Jamese Bonda. Hned za ním skončil další populární britský herec Tom Hardy, na třetím místě se umístil taktéž výše zmíněný Henry Cavill. Že jsou v top deset pouze samí Britové, asi nikoho nezaskočí.

Co však kromě faktu, že Idris Elba by se stal prvním Jamesem Bondem tmavé pleti, překvapení vyvolat může, je umístění hned čtyř žen v první dvacítce. Čtrnácté místo totiž mezi fanoušky obsadila Emilia Clarke, známá rolí Daenerys Targaryen ve Hře o trůny. Hned za ní skončila další známá Britka Emily Blunt, následovaná oscarovou Helen Mirren.

Na 18. místě ještě do žebříčku pronikla oscarová Lupita Nyong’o, herečka mexického a keňského původu, kterou proslavily snímky 12 let v řetězech nebo Black Panther: Wakanda nechť žije. Nic to ale nemění na skutečnosti, že každý pátý z celkem 2 000 dospělých účastníků ankety by nejraději v roli Jamese Bonda viděl Idrise Elbu.

Za stupni vítězů skončil zástup dalších mimořádně populárních anglických a britských herců, u nichž lze o šanci na roli agenta 007 úspěšně spekulovat. Nechyběl James Norton, Cillian Murphy, Tom Hiddleston nebo Tom Holland či Richard Madden. Celkem 46 % všech účastníků zároveň připustilo, že pokud nový James Bond nebude ztvárněn někým, koho mají rádi, možná budoucí bondovky nebudou mít chuť vůbec sledovat.

Rovněž 72 % všech dotázaných je přesvědčeno o národnosti, kterou představitel slavného špiona rezolutně musí mít – britskou. A jasných 81 % by v této roli nejraději vidělo muže. Byť přítomnost čtyř žen ve dvacítce nejpopulárnějších kandidátů leccos o změně trendu vypovídá. „James Bond je téma, které vždy rozproudí vášnivé debaty. Do žebříčku proniklo pár velmi zajímavých jmen, ale Idris Elba na vrcholu rozhodně není překvapení,“ komentoval výsledky mluvčí britské společnosti Lottoland, která průzkum provedla.

V České republice je nyní ke zhlédnutí slavná mezinárodní výstava zaměřená na automobily Jamese Bonda:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.