Filip uvaří na motokrosové trati. Soupeři nevěří, že chodí teprve na základní školu

Patnáct let - Prostřeno! S28 (31)

Patnáctiletý Filip z Jihomoravského kraje v pondělí překvapil ostatní svým věkem. Všichni tipovali, že je mu více. V úterý vezme hosty na motokrosovou dráhu a bude vařit v obytném voze, ve kterém tráví čas na závodech. Uspěje se svým menu u zkušenějších kuchařů?

Úterní hostitel Filip šel do kuchařské soutěže z hecu. Žák základní školy jezdí od tří let motokros, na okruhu je pořád, a tak dává smysl, aby vařil v prostředí, které má rád. Dost si tím ale ztížil podmínky. V malinkaté kuchyni obytného auta bude horko a málo prostoru a připravit čtyřchodovou večeři včetně úkolu týdne bude náročné. Na menu budou jídla, která má Filip rád a často je vyžaduje od své maminky. Avokádové jednohubky, česneková polévka, penne se sýrovou omáčkou a tvarohový pohár zkoušel jednou uvařit svojí rodině a největší úspěch sklidil s polévkou. Doufá tedy, že alespoň jedno jídlo se povede.

Filip není zkušený kuchař. Avokádová pomazánka mu po delší době na vzduchu ztmavne, česneková polévka bude podle něj málo česneková. Jako přípitek Filip zvolí dětský šampus, který vyhrával na závodech. Jako nezletilý nemůže pít, a tak nepijí ani ostatní. Předkrm hosté nijak nepohaní. Ondřej ocení, že v pomazánce nebylo cítit avokádo, které nemá rád. Polévka bude podle hostů dobrá, mastná, Aleně budou chybět krutony. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, soupeři budou vůči benjamínkovi týdne dost shovívaví. A to v pondělí tipovali, že je mu určitě minimálně 17 let.

Podívejte se, jak Filipovi poradí maminka s úkolem týdne:

Dámy se diví, že maminka sport Ondrovi dovolila

Jako úkol týdne bude tentokrát příprava sorbetu. Obytný vůz naštěstí disponuje malým mrazákem, a tak přispěchá Filipova maminka s nápadem rozmixovat led s ovocem. „Tohle je moje mamka, ona mě učila tyhle všechny chody,“ představí ji Filip na kameru. „Věřím, že s jeho heslem ‚Když nejde o život, jde o…‘ to zvládne,“ prohlásí maminka. Největší zážitek budou mít soutěžící po projížďce na motokrosové trati. „Nejvíc jsem si užil tu buginu, pěkně nás povozili,“ pochvaluje si Ondřej. Ke sportu Filipa přivedl tatínkův bratranec, takže to mají v rodině. Pár zranění už má za sebou, ale nic vážného. Dámy jsou v úžasu, protože ony by takový sport svým dětem nedovolily.

Penne se sýrovou omáčkou bude hostitel dělat čerstvé těsně před podáváním, takže si soutěžící na jídlo chvíli počkají. Škoda že pro pět lidí koupil Filip jen jedno kuřecí prso. Někteří budou mít na talíři jen jeden kousek masa. Tvarohový pohár ve skleničkách naštěstí přežije pobyt v mrazáku a sorbet se také dočká závěru večera bez úhony. Všichni budou Filipa chválit za odvahu, se kterou do Prostřeno! šel. S vařením se i přes nezkušenost a polní podmínky popral dobře. Na soutěžících je znát, že si jako parta docela sedli. Jen Ondřej má pochybnosti o Lucii. Podle něj je to hráčka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.