Food blogger vyzkoušel jídelníček Joea Bidena a Donalda Trumpa. Špatně mu bylo z obou

TikToker Bennett Rea (35) si na vlastní kůži (a žaludek) vyzkoušel stravovací režim Donalda Trumpa a Joea Bidena. A zatímco o Trumpovi je známo, že jeho jídelníček je notoricky nezdravý, ukázalo se, že Bidenova strava není o moc lepší.

Donald Trump (78) miluje fast food a se spotřebou 12 kolových nápojů denně a často i několika „meníček“ z McDonaldu by se jeho režim dal těžko označit za zdravý. Food blogger Bennett Rea na konci svého experimentu ale dospěl k závěru, že ani Joe Biden nemá dietu, která by se jen blížila stravě „normálních lidí“.

Bennett Rea zkoumal diety obou prezidentů prostřednictvím novinových článků a knih. Čerpal také z díla Alexe Prud'homma, „Večeře s prezidentem“ – která zahrnuje Bidenovu i Trumpovu dietu, a Coreyho Lewandowského, „Ať je Trump Trump“ – která také obsahuje podrobnosti o potravinových preferencích bývalého prezidenta.

„Dětská“ a fádní strava Joea Bidena

Bennett Rea popsal, že při dodržování Bidenových stravovacích zvyklostí se přenesl do svého dětství. Americký prezident si rád dopřává sendviče s arašídovým máslem a džemem. Jeho pitný režim pak zahrnuje spoustu pomerančových limonád obsahujících vysoké množství cukru. „Bidenova dieta byla opravdu velmi jednoduchá,“ uvedl food blogger pro Daily Mail a dodal: „Cítil jsem, že tato dieta není nic pro mě. Nudila mě, bylo to nevýrazné. Nebylo v ní dost bílkovin, takže jsem měl trochu hlad a byl jsem přeslazený ze všech limonád.“

Jídelníček Joea Bidena:

  • Snídaně – cereálie Special K a pomerančová limonáda Gatorade
  • Svačina – proteinová tyčinka nebo sušenky plněné fíkovou pastou (Newtons), pomerančová limonáda Gatorade
  • Oběd – sendvič s arašídovým máslem a džemem, jablko, pomerančová limonáda Gatorade
  • Večeře – těstoviny Angel Hair s červenou omáčkou

Prezident si také rád dopřává vanilkovo-čokoládovou zmrzlinu od Häagen-Dazs. Jeho dieta je tedy plná sacharidů a jednoduchých cukrů, chybí bílkoviny, zdravé tuky, ale i vláknina a celkově zelenina a celozrnné výrobky.

Trumpova strava s přemrštěným množstvím všeho nezdravého

„Nechápu, jak někdo ve věku 60, 70 nebo 80 let může jíst celý den jako Donald Trump,“ popsal food blogger pro Daily Mail a dodal, že se tento stravovací režim blížil experimentu z dokumentárního filmu Super Size Me, který mapuje, co by se stalo, kdybychom po dobu měsíce nepozřeli nic jiného než fast food.

„Druhý den jsem cítil kocovinu, jako bych právě vypil džbán červeného vína, nemohl jsem se soustředit. Vzal jsem si půl dne volno v práci, chodil jsem po městě a cítil jsem nevolnost, bylo to drsné, až druhý den jsem se začal cítit lépe,“ řekl dále food blogger.

Přestože Donald Trump nesnídá a pije „jen“ dietní kolu, jeho jídelníček obsahuje přemrštěné množství soli (odhadem 4 400 mg, což je výrazně nad maximální doporučené množství amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv 2 300 mg), ale i nezdravých tuků.

Jídelníček Donalda Trumpa:

  • Snídaně – dietní kola (až tři)
  • Svačina – dietní kola
  • Oběd – vysoce propečený steak s kečupem a občas s přílohovým salátem a roquefortským dresinkem, dietní kola
  • Večeře – dva burgery Big Mac, dva sendviče Filet-o-Fish, malý čokoládový koktejl, dietní kola

K tomu si Donald Trump v průběhu dne rád dopřává tortillové chipsy Doritos nebo chipsy Lay's, a samozřejmě dietní kolu (je známo, že jí vypije až 12 plechovek denně). Steaky má prý rád natolik propečené, až se jim kroutí okraje a kuchařům při této zmínce nejspíš i obličeje.

Špatné zkušenosti s alkoholem a abstinence

Donald Trump prohlašuje, že je celoživotní abstinent – údajně proto, že sledoval, jak jeho bratr Fred zápasí s alkoholismem a umírá na něj. Ani Joe Biden alkoholu neholduje, byl prý svědkem účinků alkoholu na svou rodinu.

Bidenův jídelníček také úplně postrádal kofein, který TikTokerovi, jenž jej testoval, během dne chyběl. Jeho rodina a blízcí si ale celý experiment velmi užívali a Bennett Rea teď pracuje na videích, odhalujících diety dalších bývalých prezidentů včetně Baracka Obamy a Theodora Roosevelta.

Zdroj: Daily Mail

Joe Biden se vzdal své prezidentské kandidatury:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.