Georgiho naschvály vytočí hostitelku. Co si budou při konfliktu vyčítat?

Prostřeno! XXVI (50) - Georgi kritizuje

Páteční hostitelka Jindřiška to nebude mít v soutěži amatérských kuchařů jednoduché. Snese se na ni kritika za to, že vegetariánce dala na talíř maso. Ostatní označí Georgiho za taktika. Mají pravdu?

V souboji o nejlepší menu z Prahy a Středočeského kraje to byl tento týden velký souboj charakterů. Vidina lákavé výhry některým možná až přerostla přes hlavu. Páteční hostitelka, staniční sestra Jindřiška, o tom ví své. Také se v kritice nedržela zpátky a spolu s pondělním hostitelem Georgim je v podezření, že taktizuje. Pro své hosty Jindřiška připraví vošouchy, hovězí vývar, grilované maso s vídeňským bramborovým salátem a kokosové řezy.

Úkolem týdne byl tentokrát chřest. Pro soutěžící to byla novinka, protože ho doma běžně nepřipravuje nikdo z nich. Jindřiška na úvod naservíruje chřest v těstíčku, který chutná všem kromě Georgiho. Ten se u stolu rozpovídá nejvíc za celý týden. Předkrmové bramboráčky mu připadají tvrdé, polévka podle něj bude málo silná, takže si ji jako jediný obřadně dosolí. Jindřiška si neodpustí poznámku, že sůl škodí ledvinám. Podle ní to udělal schválně.

Během hlavního chodu dojde k nečekanému konfliktu. „Proč jsi neudělala vegetariánské jídlo, když jsi věděla, že Jana nejí maso?“ pustí se Georgi do hostitelky. Ta se ohradí tím, že Jana maso sice nejí, ale ochutná, aby mohla hodnotit. „Za celý týden se nikoho nezeptal, až dnes mě. Překvapilo mě to, myslím, že to dělal naschvál,“ míní Jindřiška. Hostitelka vaří to, co má ráda, a svoje menu měnit nechtěla. Podle Georgiho to byl propadák. Jindřiška podle něj jako jediná servírovala flákotu a Jana se podle jeho názoru nenajedla. Možná ale konflikt vyvolal ze zištných důvodů. Jana mu totiž pak svoje maso dá. Co dalšího se u stolu semele, uvidíte už v pátek vpodvečer.

Podívejte se na video, ve kterém hosté žasnou nad počtem Jindřiščiných dětí:

Jindřiška má dětí jako smetí. Chce další?

Při šmejdění hosté projdou Jindřiščin dům i zahradu. Prohlédnou si zvířátka, kterých má požehnaně, v domě jim pak hostitelka připraví pár osobních věcí. Najdou tlakoměr a „záchranářské“ tričko, takže tipují Jindřišku na záchranářku. U stolu jim vysvětlí, že je zdravotní sestra. Dřív jezdila zabezpečovat různé akce jako závody na motorkách, na kole. „Očekáváte další děti?“ bude vyzvídat Georgi. „My už máme dětí dost,“ směje se hostitelka. Manžel má z předchozího vztahu tři děti, Jindřiška má dvě děti a spolu mají ještě kluka. „Šest dětí je šílený, já bych se šla asi zabít,“ prohlásí bezdětná Michaela, která ostatně dala už dřív jasně najevo, že děti u ní nejsou na pořadu dne.

Jako zábavu hostitelka vymyslela střílení z praku. Soutěžícím se bude docela dařit a vyloupne se mezi nimi celkem nečekaný vítěz. Během dezertu pak proběhne pro Prostřeno! typické hodnocení týdne a hledání největšího taktika. I když všichni tuší, že by chtěl nejvíce vyhrát Georgi, nikdo ho přímo nekonfrontuje. Kdo asi kuchařské klání tento týden vyhraje?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.