Gigi Hadid koluje v žilách palestinská krev. Modelka se poprvé vyjádřila ke konfliktu

Gigi Hadid patří mezi nejúspěšnější světové topmodelky. Nyní se tato kráska palestinského původu rozhodla prolomit mlčení a vyjádřila se k útokům teroristické organizace Hamás v Izraeli.

Aktuální válečnou situaci mezi Palestinou a Izraelem se slzami v očích sleduje celý svět. Peklo na zemi rozpoutala teroristická organizace Hamás, která v sobotu 7. října ráno zahájila útok na Izrael. Od té doby už zemřely stovky nevinných lidí na obou stranách a mnoho dalších se pohřešuje nebo je teroristé drží jako rukojmí.

Mohlo by vás zajímat: Adélu týral a znásilnil Palestinec. Jejich děti odvlekl do Pásma Gazy, matka je zoufalá

Sestry Bella (27) a Gigi (28) Hadid se narodily v Americe. Jejich maminkou je bývalá nizozemská modelka Yolanda Hadid (59) a otcem palestinský realitní developer Mohamed Anwar Hadid (74). Ačkoliv se modelky narodily na území USA, v žilách jim stále koluje krev jejich předků. Není se proto čemu divit, že celý tento krvavý útok a situaci prožívají ve velmi osobní rovině.

Vyjádření modelky

Modelka Gigi Hadid nyní k celé situaci vydala veřejné prohlášení. „V myšlenkách jsem se všemi, které tato neospravedlnitelná tragédie zasáhla, každý den, kdy tento konflikt připravuje o život nevinné lidi – z nichž příliš mnoho je dětí. Hluboce soucítím s palestinským utrpením a životem pod okupací, láme mi to srdce. Je to zodpovědnost, kterou nesu každý den,“ začala svá slova Gigi na Instagramu.

Čtěte také: Mrazivé záběry z festivalu v Izraeli: Děsivé, kolem byli mrtví, nebylo kam se schovat, líčí žena

„Stejně tak cítím zodpovědnost vůči svým židovským přátelům, abych se stejně jako v minulosti znovu jasně vyjádřila. I když mám sny a naděje pro palestinský lid, nic z toho nezahrnuje ubližování Židům. Terorizování nevinných lidí není v souladu s hnutím za svobodnou Palestinu a nedělá mu vůbec dobrou službu. Myšlenka, že ano, podněcuje bolestivý, desítky let trvající cyklus odvetných akcí tam a zpět (jejichž obětí si nezaslouží být žádný nevinný civilista, ať už Palestinec, nebo Izraelec) a pomáhá udržovat falešnou představu, že být pro Palestinu = být antisemita,“ pokračovala modelka s výčtem svých myšlenek na sociální síti.

Mohlo vám uniknout: Češka žijící v Izraeli: Cítím strašnou nenávist. Gaza musí být zničena, a to se vším všudy

Ve svém příspěvku také vyjádřila pochopení k osobnostní rovině každého, koho se situace nějakým způsobem dotýká. Apelovala však na lidskost. „Ve hře je mnoho komplexních, osobních a oprávněných pocitů, ale každý člověk si zaslouží základní práva, lidské zacházení a bezpečí; bez ohledu na jeho národnost, náboženství, etnickou příslušnost nebo místo, kde se narodil. Vím, že má slova nikdy nebudou stačit a nezahojí hluboké rány tolika lidí, ale modlím se za bezpečí nevinných životů, vždycky,“ dodala na závěr. Její mladší sestra Bella Palestinu na svém Instagramu dlouhodobě podporuje, k aktuální situaci se však zatím nevyjádřila.

Bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR Jiří Šedivý o situaci v Izraeli:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.