Celebrity

15. července 2023 11:00

Marie Makovská

Gottová po delší době ve společnosti zazářila. Řekla, proč nechala oživit hlas Mistra

Karel Gott by oslavil 84 narozeniny

V pátek 14. července by zpěvák Karel Gott (†80) oslavil 84. narozeniny. Na Mistra zavzpomínalo mnoho umělců, známých osobností i fanoušků. Všichni navíc mohli už v předvečer jeho nedožitých narozenin uslyšet i jeho hlas, který byl vytvořen za pomoci umělé inteligence!

Slova a věty, které Karel Gott nikdy neřekl, vycházely ve studiu Českého rozhlasu z „úst“ umělé inteligence. Části Gottovy autobiografie Má cesta za štěstím umělý hlas namluvil na střídačku s hercem Igorem Barešem (57). Celý počin proběhl s vědomím manželky Ivany Gottové (47), která usoudila, že by si to tak přál i sám Mistr.

Karel Gott byl pro každou srandu

„Karel byl podporovatelem moderních technologií a inovací. S Českým rozhlasem ho pojilo letité partnerství a přátelství, takže jsem pevně přesvědčena, že by tento projekt podpořil. Navíc rád lidi překvapoval, řečeno slovy Jana Wericha – byl pro každou srandu,“ řekla Gottová, která se na tuto událost oblékla do zlatavých šatů košilového střihu s příjemným vzorem a přidala černé lodičky.

Nutno říct, že její rozhodnutí ale nebylo okamžité, nad možností vytvořit umělcův hlas váhala. „Když mě Český rozhlas oslovil s touto nabídkou, byla jsem šokována, že je něco takového vůbec možné, kam až se technologie dostaly, navíc aby to znělo ve věrohodné kvalitě. Byla jsem velmi opatrná, a navíc ovlivněná Karlovou oblíbenou větou – co by na to řekli lidi?“ připomněla Gottová, že lidmi milovaný umělec vždy bral ohledy na své fanoušky. Nakonec ale zvítězila touha uslyšet znovu hlas milovaného Karla, kterou Ivana Gottová považuje za úžasný dar nejen pro jeho rodinu, ale i pro věrné obdivovatele.

Mohlo by vás zajímat: Jak znáte nejslavnějšího českého zpěváka? Otestujte se v KVÍZU.

Přidala také vtipnou historku, kterou naznačila, že by byl Karel Gott nadšen možností vytvořit uměle jeho hlas a bral by to jako výzvu. „Jednou mi vyprávěl, že se zúčastnil soutěže o nejvěrohodnějšího imitátora Karla Gotta – a nevyhrál! Takže si dovedu dost dobře představit, že by se pustil i do soutěže s umělou inteligencí,“ smála se Ivana.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.