Celebrity

28. července 2023 12:00

Eliška Reiglová

Halina Pawlowská o složitém vztahu s matkou: Byla kritická, nelichotila a nechválila

Halina Pawlowská v 7 pádech

Spisovatelka Halina Pawlowská (68) za svůj život dosáhla mnoha úspěchů. Napsala řadu bestsellerů, moderovala úspěšné pořady, napsala několik scénářů a sama se také občas ujala herecké role. Přesto se od své maminky uznání nedočkala.

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka a příležitostná herečka. To vše a mnohem víc je Halina Pawlowská, dříve Kločuraková, která se narodila v březnu roku 1955 v Praze. Po maturitě na gymnáziu vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Svou knižní prvotinu vydala v roce 1993, od té doby si na konto připsala řadu bestsellerů. Moderovala také úspěšné televizní pořady.

Nulová chvála

„Moje matka byla kritická vůči mně. Nikdy mě nepochválila. Podle ní jsem nikdy žádnou hodnotu nevytvořila. A když jí jednou někdo říkal, jestli to není krásný, jak je Haločka v tý televizi. Tak ona řekla: Je, můžu ji vypnout! Ona nejenom, že nelichotila a nechválila, ono bylo vůbec obtížný existovat,“ popsala Halina Pawlowská v 7 pádech Honzy Dědka složitý vztah s matkou.

Publicistická činnost ani moderování nebyly její matce dost dobré, přesto Pawlowská doufala, že nějakého uznání se jí z její strany dostane. Místo toho ale přišla během pro ni důležitého večera další studená sprcha.

„Jednou jsem se chystala na nějakou akci, záleželo mi na ní, protože tam byli sponzoři. Zkoušela jsem si různé šaty, komplikovaně jsem se malovala. Pak jsem šla do kuchyně, kde máma luštila sudoku, a zeptala jsem se jí, jak vypadám. Ona vzhlédla a řekla: Dobře, chudinko!“ zavzpomínala spisovatelka.

Přehnaná pohostinnost

O Halině Pawlowské je známo, že je velmi přívětivou osobou a nejen pro přátele by se v podstatě rozkrájela. Když někdo řekne, že jeho dveře jsou vám vždy otevřené, na rozdíl od Pawlowské to většinou nejspíš nemyslí doslova.

„Pohostinná, to já jsem. Je pravda, že u nás může bydlet kdekdo. Zrovna dneska jsem se slyšela, jak říkám kamarádce, která mi líčila, že jí budou dělat nové podlahy: Irenko, tak pojď k nám, můžeš u nás bydlet. A naposledy u nás byla Olga, nakonec asi osm let,“ dodala s úsměvem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.