Celebrity

3. června 2023 05:30

Anna Fedorov

Halina Pawlowská o dětství: Kdybych flámovala po nocích, všem by to bylo jedno

Halina Pawlowská v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Úspěšná spisovatelka a moderátorka Halina Pawlowská v pořadu Povídej zavzpomínala na dětství a promluvila i o vztahu se svým otcem Vasilem Kločurakem, po kterém má ukrajinské kořeny. Moderátorce Radce Červinkové mimo jiné přiznala, že se nedávno musela vypořádat se ztrátou blízkého člověka.

Halina Pawlowská patří k tradičním tvářím televizních obrazovek. Známá je však také svojí literární činností a jako vydavatelka a šéfredaktorka společenských časopisů. Na kontě má více než tři desítky knih. Do povědomí veřejnosti se však zapsala i coby autorka scénářů k několika úspěšným filmům. V poslední době ji mohou diváci vídat také na obrazovkách televize Prima, kde ztvárňuje jednu z rolí v oblíbeném seriálu ZOO.

Pawlowská se narodila v Praze do ukrajinsko-české rodiny. Jejím tatínkem byl emigrační básník Vasil Kločurak, který pocházel ze Zakarpatské Ukrajiny. „Táta byl fascinující. V Česku žil od svých 19 let a na Ukrajinu se nikdy nevrátil. Ani nemohl, protože by ho poslali do gulagu,“ vzpomínala na svého otce známá moderátorka.

„S tatínkem jsme spolu mluvili jen ukrajinsky. Byl starší a emigrant a vlastně pořád toužil po tom, aby se Ukrajina osvobodila z ruského ‚já‘. Paradoxně můj otec bojoval proti současné situaci už od roku 1945,“ popsala. „Otce zajímala jenom svobodná Ukrajina. Kdybych flámovala někde po nocích nebo si domů v 15 letech přivedla kluka, je to všem jedno,“ řekla s úsměvem.

Čtěte také: Liběna Rochová byla po rozvodu jako tělo bez duše. Vyléčila mě práce, přiznala

Zároveň doplnila, že si o ní vždy její otec myslel, že je ve všem nejlepší. „Vždycky říkával, že jsem samozřejmě nejchytřejší, že je samozřejmé, pokud jsem vyhrála nějakou cenu, a že jsem jich měla dostat mnohem víc,“ doplnila uznávaná spisovatelka, která má na kontě více než tři desítky knih. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém díle pořadu Povídej Radky Červinkové v neděli 4. června od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Pawlowská mimo jiné promluvila i o ztrátě milovaného manžela a blízkého přítele, který odešel zhruba před dvěma měsíci. „Zemřel mi opravdu dobrý kamarád. Když byl nemocný, denně jsme si minimálně dvakrát volali. A pak umřel,“ svěřila se Pawlowská moderátorce Radce Červinkové. Ztrátu blízkého člověka v nadsázce připodobnila ke ztrátě oblíbené rtěnky.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Černodrinská přiznala, že trpí záchvaty úzkosti. Začaly po smrti blízké osoby

„Když jsem jela k vám do studia, paradoxně jsem přemýšlela o tom, že přestali vyrábět jednu rtěnku, co mám ráda. Říkala jsem si, že je to hrozné. Máte něco ráda, používáte to deset let a najednou ji stáhnou z prodeje a já si musím koupit jinou. Ta už ale nebude tak dobrá. Pak jsem si ale uvědomila, že se tu rozčiluju nad rtěnkou, ale že ono to tak je i s lidmi. Máte někoho ráda a on umře. Kolik dobrých lidí vám takhle za život odejde,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.