Celebrity

15. května 2023 05:30

Anna Fedorov

Jana Bernášková o vztahu s exmanželem: Neshody jsou pryč, mít dítě bylo naším osudem

Jana Bernášková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Herečka Jana Bernášková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS pohovořila o své první lásce, divadelním režisérovi a dramaturgovi Davidu Drábkovi. Přiznala, že ačkoliv měli při rozvodu neshody, dnes jsou velkými přáteli a navzájem se inspirují. „Skoro denně si voláme,“ uvedla autorka bestselleru Jak přežít svého muže.

Na divadelní prkna se Bernášková poprvé postavila už v 16 letech. O rok později získala v Národním divadle moravskoslezském nejprve stipendium a pak stálé angažmá. Ve 24 letech se však rozhodla dobře našlápnutou kariéru pověsit na hřebík a odjet do Prahy. Příčinou byl mimo jiné její tehdejší přítel David Drábek.

„Byla jsem strašně zamilovaná. Navíc jsem měla syndrom vyhoření. Byla jsem hrozně mladá a citlivá a všechny role v divadle jsem do sebe nasávala a hodně prožívala. Po několika letech v divadle jsem se unavila,“ přiznala 42letá herečka. S Drábkem se rozhodli, že se z Ostravy přestěhují do Prahy. Do hlavního města ale nakonec odešla sama. Partneři se totiž mezitím rozešli.

Čtěte také: Bára Nesvadbová zaháněla stesk po otci hypnózou. Fixace na něj byla extrémní, říká

První dva měsíce v Praze proto bydlela u kamaráda. „Neměla jsem nic, takže jsem dělala různé brigády,“ popsala Bernášková a některé z nich vyjmenovala. „Pracovala jsem jako servírka, uklízečka, prodavačka a v létě jsem si přivydělávala rozdáváním letáků pro striptýzové bary. Chtěla jsem si dokázat, že se zvládnu uživit i něčím jiným než jenom herectvím,“ prozradila.

K umění se ale nakonec přece jen vrátila. Dostala se do Divadla na Vinohradech a uplatnila se také coby filmová a seriálová herečka. I s Drábkem se nakonec dala opět dohromady a přivedla na svět dceru Justýnu. Po pěti letech se však manželé rozešli. Ačkoliv mezi sebou při rozvodu měli jisté neshody, dnes jsou z nich velcí přátelé. „Myslím, že mít dítě byl náš osud. Neměli jsme být životními partnery, ale zůstali jsme obrovskými přáteli,“ dodala herečka. Celý rozhovor si můžete poslechnout v následujícím videu:

Svůj talent dokázala Bernášková uplatnit i jako spisovatelka – nyní vychází její třetí román Koloušek. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS prozradila, že ji ke psaní přivedla tíživá životní situace. Začala s ním totiž v době, kdy se její tatínek léčil s rakovinou. „Vzpomněla jsem si, jak jsem psala pro jeden časopis články, které mě bavily. Vzala jsem si tedy počítač a začala psát. Doma jsem se ale vymlouvala a říkala, že jdu do práce. Potřebovala jsem uniknout. Mít pocit, že do té práce skutečně jdu. Že nejsem jen paní na úklid, vaření a odvoz na chemoterapie,“ řekla otevřeně Bernášková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.