Celebrity

8. dubna 2023 18:00

Anna Fedorov

Bára Nesvadbová zaháněla stesk po otci hypnózou. Fixace na něj byla extrémní, říká

Spisovatelka Barbara Nesvadbová v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Barbara Nesvadbová (48) si byla se svým otcem velice blízká. V pořadu Povídej prozradila, že když před téměř 18 lety zemřel, silně ji to zarmoutilo. Rozhodla se proto učinit zásadní krok a společně s maminkou a dcerou se odstěhovala z Prahy do vesničky Měchenice, kde žije doteď.

Barbara Nesvadbová se narodila v Praze do rodiny dvou psychiatrů, otec Josef byl navíc také známým spisovatelem. „Byli jsme jako tři mušketýři. Hodně času jsme trávili spolu, byť táta převážně psával,“ svěřila se autorka několika bestsellerů moderátorce Radce Červinkové. „Vyrostla jsem jako terapeuticky vychované dítě. Naši mě vždycky brali jako dospěláka. Ačkoliv jsem strávila dětství ve společnosti dospělých lidí, kteří se zajímají o literaturu nebo medicínu, bylo krásné a láskyplné,“ popsala.

Když její tatínek v roce 2005 zemřel, velice silně ji to zasáhlo. Přesto se snažila udržet na nohou. „Kdybych tenkrát spadla, spadne i Bí (dcera Barbary Nesvadbové Bibiana, pozn. red.), které bylo půl roku, a úplně se zhroutí máma, pro kterou byl otcův odchod nesmírně těžký. Hodně mi pomohla moje bytostná přítelkyně Pavlínka Saudková,“ popsala Nesvadbová.

Čtěte také: Herečka Černodrinská přiznala, že trpí záchvaty úzkosti. Začaly po smrti blízké osoby

Na otce byla podle svých slov extrémně fixovaná. S jeho odchodem se proto zkoušela vyrovnat různými způsoby. „Enormně dlouho mi to trvalo a myslím, že ani teď ještě nejsem tak daleko, abych došla ke smíření. Možná to ani nejde, když ti ze života odejde někdo, koho jsi hluboce milovala. Ten člověk ti nastálo chybí. Třeba už pak míň, ale ta díra tam je. Můj otec byl pro mě jedním z nejdůležitějších lidí na světě,“ uvedla Nesvadbová s tím, že „díru“ se snažila zacelit i pomocí hypnózy. „Šrám na duši nepřestal bolet, ale naučila jsem se ho akceptovat,“ popsala.

Nakonec jí i její mamince velmi pomohlo stěhování. „Zavřela jsem vinohradský byt, sbalila několikaměsíční Bibianu, psa, maminku a odjela na vesnici, kde už jsem zůstala. Bez nadsázky si myslím, že nám ten dům i změna prostředí tenkrát zachránily život,“ dodala. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v neděli 9. dubna od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Čtěte také: Linda Finková o ztrátě dítěte: Vyvolali mi porod, na miminko jsem se nedívala

Spisovatelku a novinářku Barbaru Nesvadbovou proslavily nejen její knihy, ale také život ve světlech reflektorů. Dcera psychiatra a spisovatele vědeckofantastické literatury Josefa Nesvadby začínala s psaním fejetonů, z nichž později vznikaly povídky. Je také autorkou mezi čtenáři oblíbených knihy Bestiář, Život nanečisto, Pohádkář, Řízkaři a Pralinky. Některé z nich se dočkaly i filmového zpracování.

Nesvadbová se rovněž věnuje charitě, podporuje například domov pro mentálně handicapované a je patronkou UNICEF. V letech 2001 až 2003 byla krátce provdaná za sociálnědemokratického politika Karla Březinu, s nímž má dceru Bibianu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.