Celebrity

22. dubna 2024 09:45

David Laštovka

Hrůzostrašné chvíle Hany Brejchové. Málem uhořela ve svém bytě a skončila na psychiatrii

Herečka Hana Brejchová, která zemřela ve věku 77 let, neměla jednoduchý život. Nejenže žila ve stínu slavnější, o šest let starší, sestry Jany Brejchové, s níž měla vztah velmi komplikovaný, ale prožila také hrůzostrašnou událost, po které přišla o střechu nad hlavou.

Když bylo Haně Brejchové třiašedesát let, jen o vlásek unikla smrti. V bytě, v němž žila, vypukl požár, který zapříčinila dekorativní svíčka a netípnutá cigareta, u které herečka usnula. Chybělo pár minut a mohla uhořet. Skončila v nemocnici, šest dní ležela na jednotce intenzivní péče, poté se léčila na psychiatrii v Bohnicích.

Domů už se nikdy nevrátila. Přestěhovala se do Domu s pečovatelskou službou v Buštěhradě, kde měla všechno potřebné. O mediální pozornost nestála. „Mám se dobře, o publicitu nestojím. Žádný rozhovor dávat nebudu. Nezlobte se,“ sdělovala před dvěma lety Hana Brejchová redaktorovi webu Prima Ženy.

Překonala i hvězdu Claudii Cardinal

Zdravotní problémy ji provázely celý život. Už v devatenácti letech prodělala těžkou infekční žloutenku, kvůli níž musela přerušit ročník na gymnáziu, kde studovala. Dlouhodobě se léčila s cukrovkou, ke které se na sklonku života přidaly další nemoci. Před smrtí byla hospitalizována v kladenské nemocnici, kde před několika dny zemřela. Bylo jí 77 let.

Se svou sestrou Janou, s níž se za mlada rozhádala kvůli režisérovi Miloši Formanovi, který ji obsadil do hlavní role v komedii Lásky jedné plavovlásky, se usmířit nestačila. Za tento film se na festivalu v Benátkách umístila na 3. místě v kategorii za nejlepší ženský herecký výkon. Až za ní skončila tehdejší velká hvězda Claudia Cardinal.

Hana Brejchová promluvila o vztazích se sestrou (TOP STAR Magazín, 2014):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.